Boz ayıyı arıyorlar

Boz ayıyı arıyorlar
İstanbul Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde görüntülenen yavru boz ayıyı arama çalışmaları devam ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Şefliği ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri boz ayının görüntülendiği Kemerdere Vadisi’nin eteklerinde Cumartesi günleri kurulan ve halkın yoğun olarak bir arada bulunduğu semt pazarı kurulan bölgedeki arazide kapsamlı bir arama tarama gerçekleştirdi.

İhbarlar değerlendiriliyor

Veteriner Şefliği ekiplerinin hava basınçlı enjektör tüfekleri ile katıldığı arama çalışmaları saatlerce sürerken yavru ayıya ait her hangi bir ize rastlanmadı. Bölgede yaşayan vatandaşların tedirginliğini gidermek ve yavru ayı zarar görmeden yakalanarak sosyal yaşam alanına geri döndürülebilmesi için çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda da o bölgelerde arama yapıyor.

Gören belediyeyi arasın

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, "Yaklaşık 1 hafta önce bölgemizde vatandaşlarımızın görüntüsünü aldığı bir ayı yavrusu yaklaşık 6 – 7 aylık televizyon ekranlarına yansıdı. Bize de bunun bilgisi verildi. 1 haftadır zaten bölgede bir çalışma yapıyoruz. Doğal Yaşam Derneği’ne de haber verdik. Bu bölgede biraz önce zabıta ekiplerimizle, veterinerlik ekiplerimizle bölgede bir tarama yaptık fakat bu taramada tabii ayı yavrusunu bulmamız mümkün değil. Zaten doğal yaşam alanı değil burası ayının fakat nasıl bu bölgeye geldiyse yani tahminlerimize göre doğal yaşam alanından alınıp bu bölgeye bırakılmış olabilir. Her gün ayının bulunmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın korkacağı bir şey yok. Sadece ayı görüldüğünde o anda belediyemizin telefon numaralarıyla irtibata geçerlerse 444 0 340 numaralı telefonu ararlarsa ekiplerimiz hemen bölgeye intikal edip ayının yakalanması için gerekli çalışmaları yapacaktır. Dün yine aynı bölgede görüldü diye bir haber var ama görüntü yok. Daha önceki görüntü gibi herhangi bir görüntü yok sadece telefonla bir ihbar geldi. Tahmin ediyoruz ayı yavrusu bölgede aç kaldığında daha böyle yaşam alanına yakın yerlere çünkü arı kovanları vardı görüldüğü bölgede beslenme ihtiyacını karşılamak için gelmiş olabilir. Bir de bölgede meyvelikler de var. Oralardan da yaşamını idame ettiriyordu. Tahmin ediyorum kapanları kurduktan sonra en kısa sürede yakalayıp Doğal Yaşam Derneği’ne ve doğal yaşam alanına bırakılmasını sağlayacağız" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.