Bu kitapta mevzu derin

Bu kitapta mevzu derin
Geçtiğimiz haziran ayında okuyucusuyla buluşan gazeteci-yazar Bilgen Öniz tarafından kaleme alınan Mevzu Derin kitabının ilk imza günü, Beylikdüzü'nde düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları-Sahaf Festivali’nde gerçekleşti

Yazarın aynı zamanda kızı olan Derin’in, nadir bir genetik mutasyonla dünyaya gelmesinin ardından başlayan serüvenin anlatıldığı kitabın imza gününe Beylikdüzü ilçe sakinleri, STK temsilcileri ve çok sayıda okuyucu katıldı. Kısa bir konuşma yaparak kitaptan bahseden yazar Bilgen Öniz bu özel günde kendisini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Yazar konuşmasında “Mevzu Derin kitabını haziran ayında okuyucuyla buluşturduk. Tanıtım çalışmaları için sonbaharı bekleyelim dedik. Bu akşam bir nevi tanıtım çalışmalarına da başlamış olduk. İlk imza günümüzü evim olarak gördüğüm Beylikdüzü’nde yapmak benim için ayrıca hoş oldu” dedi.


Şahsına münhasır bir üslup

Kitap hakkında bilgiler vermeye devam eden Bilgen Öniz, “Kitap nevi şahsına münhasır bir üslupla yazıldı. Bir nevi anlatı. Derin genetik bir mutasyonla dünyaya gelen birinin hikayesini anlatıyor. Ülkemizde böyle 14 vaka var. Dünyada da bilinen 400 vaka. Hepsi de birbirinden farklı gelişim gösteriyor. Yani anlayacağınız sürprizlerle dolu bir hayatımız var. Yaşayarak deneyimlediğimiz bir süreç bu! Kitapta yaşadıklarımızı uzman görüşüyle değil, yaşayan gözüyle anlattım. Ben yaşamışım yazmışım da siz okusanız ne olur peki bu kitabı? Kitabın bir vaadi var; Cenneti bulmanız! Ama kendi dünyanızdaki” ifadelerini kullandı.


bilgen öniz


Huzur yorucu bir eylemdir

Kitap ve hayat arasında önemli bağ olduğunu da izah eden Öniz, “Derdini seçebilmeli insan. Düşünün bugün, “benim gerçekten dertlendiğim şey ne?” Çekip çıkarın onu kaosunuzdan. Adam akıllı üzüleceğiniz, uğruna çaba, emek harcayacağınız, iyi şeyler olduğunda bu; karanlıkta ki bir kıvılcım bile olsa mutlu olacağınız bir dertten bahsediyorum. Huzur yorucu bir eylemdir ama değer. Huzurun emek vermekte ve dertlenmekte gizli olduğunu keşfedince anlam kazanır aldığınız nefes. Öldüğünüzde nereye gidersiniz bilemem ama bulunduğunuz her yer cennettir artık. Mevzu Derin kitabı aslında böyle bir yolculuk. Bana, “Allah kolaylık versin. Bu iş sabır törpüsü gibi” diyorlar gülüyorum. Ben o dert dedikleri gerçekte, dünyadaki cenneti görüyorum . Herkesin insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamasını ve dünyadaki cennetini keşfedebilmesini diliyorum” şeklinde konuştu.


Derin'in hikayesi

Mevzu Derin, öykü türüne yakın bir anlatımla, günce titizliği ile yazılmış bir ilk eser. Doğumundan itibaren zorlu ama sevgiyle sarmalanmış bir hayatın içine gözlerini açan Derin’in büyüme süreçleri; eşsiz duygularla ve okuru tüm bu sürece eşlik etmeye davet eden samimi bir üslupla anlatılıyor. Mevzu Derin, Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlandı.


 

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.