Bu nasıl kapanma!

Bu nasıl kapanma!
UKOME’nin 2021/10-2 sayılı kararı ile Bakırköy İstanbul Caddesi trafiğe kapatıldı. Caddenin hem otopark olarak kullanılması hem de ara sokaklardan caddeye bağlanan yollar esnaf ve vatandaşların tepkisini çektii

31 Temmuz tarihi itibariyle UKOME kararıyla trafiğe kapatılan Bakırköy’ün en yoğun caddelerinden olan İstanbul Caddesi’nde devam eden trafik, esnafın da vatandaşların da tepkisine neden oldu. Kararda, İstanbul Caddesi üzerindeki iş yeri işletmecilerinin yükleme, boşaltma ve diğer işlemlerini sadece gece 21:00'dan sabah 10:00'a kadar gerçekleştirebileceği belirtildi. Caddede trafiğin devam etmesine esnaf, “Bu trafik sadece bize özgü bir kapatma mı?” şeklinde tepki gösterdi. Caddenin koca bir park alanına döndüğünü, itfaiye ve ambulans gibi acil ulaşım araçlarının geçişinde büyük sıkıntılar yaşandığını belirten vatandaşlar, şikayetlerini iletebilecekleri bir mercinin bulunmadığını söyledi.


Çözüm merci neresi?

Bakırköy Belediyesi’nin İBB’ye, İBB’nin ise Bakırköy Belediyesi’ne yönlendirdiği şikayetlerle ilgili tepki gösteren vatandaşlar, “Çözüm merci neresi? Vatandaşa sorulmadan yapılan projede şikayetçi olmak istemiyoruz. Kurumlar arası görev dağılımının yükünü çeken neden biz oluyoruz?” diye sorarak, Bakırköy’ün kentsel dönüşüm sorunu çözülmeden yolları yapmanın da hiç bir anlamı olmadığını belirttiler. Cadde üzerindeki esnafın bir kısmı, caddenin trafiğe kapatılmasının yanlış olduğunu savunurken, bir kısmı da “Kapatılması doğru ama bu nasıl kapalılık?” dedi.


İşte UKOME’nin aldığı karar:

UKOME’nin 2021/10-2 sayılı kararı gereğince; İstanbul Caddesi (Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi ile Mektep Arkası Sokak arası) 31 Temmuz 2022 Pazar gününden itibaren 10:00 – 22:00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacaktır. Kontrollü trafik sirkülasyonu olan İstanbul Caddesi üzerindeki iş yeri işletmecileri yükleme, boşaltma ve diğer işlemlerini sadece gece 21:00'dan sabah 10:00'a kadar gerçekleştirebileceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.