Bu vatan sahipsiz değildir!

Bu vatan sahipsiz değildir!
Silivri Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gençlik Yürüyüşü ve 90'lar-2000'ler Gençlik Eğlencesi düzenledi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri sahilinden bu cennet vatanın üzerinde hain emelleri olan müstevlilere ve onların yerli işbirlikçilerine sesleniyorum; bu vatan sahipsiz değildir” dedi.

Silivri Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü ve 90'lar-2000'ler Gençlik Eğlencesi düzenledi. Kaymakamlık binası arkası 19 Mayıs Meydanı’nda buluşan binlerce kişi, bandolar ve ellerde Türk Bayrakları eşliğinde kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Büyük bir coşku ile gerçekleşen ve renkli görüntülere sahne olan Gençlik Yürüşü’ne Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Silivrili katılım gösterdi. Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından festival alanında Dj Tucker ve Dj Serhat Keçe tarafından 90'lar-2000'ler Gençlik Eğlencesi yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eğlence öncesi alanı dolduran gençlere hitaben konuşma yaptı.


En kudretli yürüyüş

Gençlik eğlencesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı Milli Mücadele’ye değinen Başkan Yılmaz, “Her şey ilk adımla başlar. Adımlar birleşir, yürüyüş olur. Yürüyüşler eklemlenir, mücadelede buluşur. Mücadeleler hızlanır, tarihle birleşir, tarihin sayfalarını mühürler. Ve an gelir, o tarih Türk diye okunur. Ve gün olur, o tarih, Türk milletinin kahramanlıklarını, insanlığın idrakine şakır şakır söyletir. Tam 103 yıl önce, Samsun’dan; Milli Mücadele’nin ilk adımı atıldı. İşgal ve esarete, ilk hamle yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı Samsun’da karıldı. Vatanın selamet dolu ufuklarına doğru cesaretle yol alındı. Türk milleti, Samsun’dan Afyonkarahisar’a kadar, inançla, imanla yürüdü. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun’dan başlattıkları yürüyüşle, yorgunluğu ve yılgınlığı yendi. Vatanımıza göz diken, varlığımıza ömür biçen emperyalist vahşilik, ilk cevabını Samsun’dan aldı. 19 Mayıs 1919; aklın, asaletin, sabrın, milliyetçi şuurun, stratejinin ve bağımsızlık sevdasının ürünüdür. 19 Mayıs; milli dirilişin yürüyüşüdür. 19 Mayıs; milliyetçi yürüyüşün meydan okumasıdır. 19 Mayıs; zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk’ün kudretli yürüyüşüdür. 103 yıl önce, Türk milleti zafere doğru yürüyüşe geçmiştir” dedi.



Umudumuz gençliktir

Başkan Yılmaz mesajlarına şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, ‘Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız’ sözüyle, gençliğe olan güvenini, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözüyle de, beklentilerini dile getirmiştir. Ben de inanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye’mizin ve insanlarımızın; layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşması gençliğimizle olacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde,  gençlerimizin ve bütün hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Buradan, Silivri sahilinden bir kez daha bu cennet vatanın üzerinde hain emelleri olan müstevlilere ve onların yerli işbirlikçilerine sesleniyorum; bu vatan sahipsiz değildir. Bu vatan kimsesiz değildir. Bu vatanın sahibi necip Türk Milletidir” ifadelerinin ardından, “Ne mutlu Türk’üm diyene!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.