Buldozerli kontrol!

Buldozerli kontrol!
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun bazı CHP'li Meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen yıkım kararı aldığı Zeytinlik Halk Pazarı yeniden günedeme geldi. Esnafın yürütmeyi durdurma kararı aldığı pazara sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet ve buldozerli yıkım ekibi gönderildi. Halkın itirazları ve esnafın karşı çıkması sonucu ekipleri geri çekildi. Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin evrak kontrolü için pazara geldiği kaydedildi

2017 Eylül ayı Meclis toplantısında CHP'li ve AK Parti'li bazı üyelerin reddetmesine rağmen, Zeytinlik Halk Pazarı'nın bulunduğu yere 650 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi ve dükkanlar yapılması kararı alındı. Kararla birlikte, Zeytinlik Halk Pazarı'nın bulunduğu alanın 29 yıllığına özel bir şirkete 'yap-işlet-devret' modeliyle devredilmesi için ihale süreci başladı ancak halkın itirazları, esnafın karşı çıkması ve ihaleye katılan olmaması gibi sebeplerle yıkım konusu rafa kaldırılmıştı. Zeytinlik Halk Pazarı’nı plansız, programsız ve yerine ne yapılacağı bilgisi vermeden, 29 yıllığına ‘Yap İşlet Devret” yöntemi ile özelleştirilmesine karşı çıkan ve yapılacak bir mekanın halkın ortak kararıyla olması gerektiğini söyleyen Bakırköylüler, sabahın erken saatlerinde çarşı önünde gördüğü güvenlik ve yıkım ekibi ile şoka girdi.


Hakkımızı yedirmeyiz

Belediye ekiplerinin çevik kuvvet eşliğinde Zeytinlik Halk Pazarı alanına gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, Bülent Kerimoğlu’na seslenerek, “Kerimoğlu kimin oğlu? Eyyy Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköyle helalleşmeyecek, hesaplaşacak” diye bağırdı. Çarşının yıkımına karşı çıkan esnaf İsmail Dumlu, hem Kerimoğlu’na hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Biz bu ülkenin onurlu ve namuslu insanlarıyız. Hani diyordun ya ‘Dava adamları gelsin’ Al burada dava adamları. Hakkımızı yemeyiz, yedirmeyiz. Küçük dükkanları büyüttüler. Çarşıya konuyorlar, çöküyorlar. Eyy Kılıçdaroğlu, halkın kahramanaları burada gel yüzleşelim” dedi.


Ekipler geri çekildi

Vatandaşların alana toplanması ve yıkıma karşı çıkması sonucu ekipler geri çekilirken, zabıta nın çarşıya evrak kontrolü için geldiğini söylemesi, tepkilerin daha da büyümesine neden oldu. “Bakırköy Belediyesi evrak kontrolünü polis ve buldozerler eşliğinde mi?” yapıyor diye soran vatandaşlar, yıllardır atıl halde bırakılan halk pazarının, halkın kullanımına açık bir şekilde düzenlenebileceğini ancak ‘Yap-İşlet-Devret’ yöntemi ile kamunun elinden çıkarılmasını kabul etmediklerini söyleyerek, Bakırköy’de özelleştirilmeyen yer kalmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.