Bülent Alıcı: Vaatlerimin dayanağı var

Bülent Alıcı: Vaatlerimin dayanağı var
İTO 16. Oteller Komitesi Meclis üyeliğine aday olan Eser Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı'nın turizmciler için talep ettiği Yeşil Pasaport gündem oldu. İTO Başkanı'nın bu durumun mevzuatta yeri olmadığını açıklamasının ardından konuşan Alıcı, “Tarafımca verilen vaatlerin tamamı yasal dayanağı olan ve gerçekleştirilmesi mümkün olan vaatlerdir” dedi

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 9 Kasım'da gerçekleştireceği seçimlerde 16. Oteller Komitesi Meclis üyeliğine aday olan Eser Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, hizmet ihracatçılarına verilen yeşil pasaportun turizmcilere de verilmesinin önünün açılması gerektiğini açıkladı. Alıcı'nın bu açıklamasından sonra İTO Başkanı Şekib Avdagiç, katıldığı bir canlı yayında bunun mümkün olmadığını söyledi. Avdagiç'in açıklamasını üzülerek takip ettiğini belirten Bülent Alıcı, “Tarafımca verilen vaatlerin tamamı yasal dayanağı bulunan ve gerçekleştirilmesi mümkün olan vaatlerdir” dedi.


 

Yanlış bilgilendirildi

Adaylık sürecini profesyonel bir ekiple yürüttüğünü açıklayan Alıcı, “Vaatlerimin tamamının gerçekleştirilmesi mümkündür. Alanında uzman hukukçularla yapılan iştişare neticesinde gündemimize aldığımız konulardır” diye konuştu. “Sayın Başkan, katıldığı canlı yayında, bizim en önemli vaatlerimizden biri olan “Yeşil Pasaport” konusunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ve bunun mevzuatta yeri olmadığını beyan etmiştir” diyen Alıcı, “Sayın Avdagiç’in bu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyor ve kendisinin halihazırda görevde olan Turizm Komitesi tarafından eksik ve yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Zira; Bakanlar Kurulunun 22.03.2017 tarihinde yürürlüğe giren “2017/9962 sayılı İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar kapsamında Hizmet İhracatına yönelik Uygulama Usul ve Esaslarına ilişkin Genelge” Bakanlık makamının 03.04.2017 tarihli onayı ile yürürlüğe girmiş olup; Gastronomi ve Konaklama Hizmetleri, Seyahat Acenteliği ve Tur Operatörlüğü Hizmetleri, Turist Rehberliği Hizmetleri gibi faaliyette bulunan turizmcilerin Yeşil Pasaport almasının yolu açılmıştır” ifadelerini kullandı.


 

Şartlar kolaylaşacak

Yeşil Pasaport vaadinin yasal dayanağı olduğunu belirten Bülent Alıcı, “Yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere, bu mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanarak, var olan şartlar kolaylaştırılarak, ülkemize döviz getirisi kazandıran turizm elçilerini, en küçük işletme sahibi dahil yeşil pasaporta kavuşturacağız. Kurum ve kuruluşlar millete ve mensuplarına hizmet etme yeridir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren sadece hizmet etmek, mensuplarımızın refah düzeyini arttırmak ve devletimizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörüne altın çağını yaşatarak milli servetimize değer katmaktan başka bir düşüncemiz olmayacağını kamuoyuna bildiriyorum” diye konuştu.


 

Düzenlemeye ihtiyaç var

Bülent Alıcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Yeşil Pasaport konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Her turizmcinin Yeşil Pasaport'u olmalı. Bu pasaporta sahip olmak için belli limitler var. Ancak turizmde büyük yatırım yapan da küçük yatırım yapan da aynı statüde sayılmalı. Biz yurtdışına rahat çıkabilmeliyiz ki ülke ekonomisine fayda sağlayalım. Yalnızca pasaport değil sektördeki birçok sorunun çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.