Bunlar çoban ya!

Bunlar çoban ya!
Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis toplantısında Sarıyer'i diğerler ilçelerle kıyaslarken "Şişli, Beykoz, Kağıthane... Bunlar Sarıyer'in yanında çoban ya" ifadelerini kullandı. Genç'in kullandığı küçümseyici dil sosyal medyada büyük tepki topladı. Genç, “Kırdığım kişiler oldu ise özür diliyor, saygılarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in Meclis toplantısında yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Sosyal medyada gündem olan videoda Genç'in Sarıyer'i diğer ilçelerle kıyaslarken "Bunlar çoban" ifadesini kullanması tepkilere neden oldu. Söz konusu videoda Şükrü Genç, konuşmasının ilgili kısmında "Arkadaşlar; Şişli, Beykoz, diğer Kağıthane... Sarıyer'in yanında çoban ya. Lütfen, kendi değerinizi bilin biraz" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili olarak belediye başkanından henüz resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medyadaki bazı kullanıcılar bu açıklamaların geçtiği videoyu paylaşarak Şükrü Genç'in kullandığı küçümseyici dile tepki gösterdi ve özür dilemeye çağırdı.


Algı yaratılıyor

Açıklamalarının çok tepki görmesi üzerine bir açıklama yayımlayan Şükrü Genç, “Belediyemizin 2022 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısı sırasında, bazı meclis üyelerinin ısrarla diğer ilçeleri örnek göstererek hem yanlış değerlendirme yapmaları hem de toplantı içeriğini bozma çabası karşısında dile getirdiğim bir cümle üzerinden maksadı dışında bir algı yaratılmaya çalışıldığını üzülerek fark ettim. Doğup, belirli bir yaşa kadar büyüdüğüm Şebinkarahisar’da küçük bir çocuk iken yaptığım çobanlığın ne kadar özel ve anlamlı bir meslek olduğunu çok iyi bilen birisiyim” dedi.


 

Özür diledi

Daha sonra özür dileyen Genç, “Kurmuş olduğum cümle ile amacım; Sarıyer’in sahip olduğu fiziki coğrafyası başta olmak üzere birçok özelliğiyle kıyaslandığı ilçelerden çok daha büyük olduğu ve bu durumun hem avantaj hem de zaman zaman dezavantajlar doğurduğunu vurgulamaktı. Çobanlık mesleğini ve adı geçen ilçe vatandaşlarını hedef almayan konuşmam üzerinden oluşturulmaya çalışılan yanlış algı nedeniyle kırdığım kişiler oldu ise özür diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.