Büyük destan 30 Ağustos

Büyük destan 30 Ağustos
1922 yılında bugün Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren Türkiye, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük bir destan yazmış ve Büyük Taaruz'u zaferle taçlandırmıştı. O günden bugüne değin Zafer Bayramı olarak kutlanan bu günün, sevincini paylaşıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 99'uncu yılına gelindi. Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharrebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. Mustafa Kemal Paşa, zafer sonrası 1 Eylül'de Dumlupınar'da, Batı Cephesi'ndeki tüm subay ve erlere okunmak üzere yayımladığı bildiride, “Bütün arkadaşlarımın, Anadolu'da daha başka meydan muharebeleri de verileceğini göz önünde bulundurarak ilerlemesini ve herkesin akıl gücünü ve yurtseverliğinin kaynaklarını kullanarak, yarışmayı bütün gücüyle sürdürmesini talep ederim. Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!'” emrini verdi.


TARİHİMİZ İÇİN BİR MİHENK TAŞI

Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türkiye tam anlamıyla düşmandan temizlenmiş oldu. Emperyalist güçlerin, düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferin sevincini paylaşıyoruz. Tarihimize altın harflerle yazılan bu muazzam başarıyı anarken bir kere daha Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını gururla anıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi; “Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelet payidar kalacaktır...”

30 ağustos zafer bayramı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.