Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı 12 Aralık 2023 Salı

Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı 12 Aralık 2023 Salı
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan ve yaz aylarında kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Büyükçekmece Barajı’nın su seviyesi arttı mı? İşte en güncel rakamlar…

Büyükçekmece Gölü üzerinde yer alan ve İstanbul’a su sağlayan barajlardan biri olan Büyükçekmece Barajı özellikle yaz aylarında kuraklık haberleriyle gündemdeydi. Barajdaki su seviyesinin kritik eşiğin altına inmesi nedeniyle bölgeden su tedariği kesilmiş ve diğer barajlara ağırlık verilmişti.

Büyükçekmece Barajı’nda su seviyelerinin yüzde 4 oranına indiği görülmüş ve tehlikenin boyutu bölge sakinlerini tedirgin etmişti. İstanbul genelinde yaşanan yağışlı havaların kentteki barajları olumlu etkilemesi üzerine Büyükçekmece Barajı’ndaki su seviyelerinde de artış meydana geldi.

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, 12 Aralık 2023 Salı günü Büyükçekmece Barajı’nın güncel doluluk oranı yüzde 25,39 olarak ölçüldü. Kent genelinde ve Büyükçekmece ilçesi özelinde de yoğun olarak görülen yağışlı havaların, barajın su seviyesinde büyük bir artışa neden olduğu görüldü.

Geçtiğimiz günlerde yazın kurak görüntüsü ile dikkat çeken Büyükçekmece Gölü’nün bazı bölümlerinin yeniden sularla kavuştuğu görüntüler yayınlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.