Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı ne? 3 Ekim 2023 Salı

Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı ne? 3 Ekim 2023 Salı
Kuraklık sorunu ile karşı karşıya kalan Büyükçekmece Barajı’nın güncel su seviyesi ve doluluk oranı merakla araştırılıyor.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonundan itibaren yağışlı bir havanın görülmesi barajların doluluk oranlarının artmasını sağladı mı? Özellikle son günlerde kritik bir seviyeye gerilen ve kuraklaşma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Büyükçekmece Barajı’nın durumu bölge sakinleri ve tüm İstanbullular tarafından merakla takip ediliyordu. Peki İstanbul’da yağan son yağmurlar, barajları doldurdu mu? Büyükçekmece Barajı’nın su seviyesi arttı mı? İşte en güncel rakamlar…

Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı

İSKİ’nin günlük olarak güncellediği rakamlara göre, Büyükçekmece Gölü’nün üzerine kurulu olan ve İstanbul’a su sağlayan 10 barajdan biri olan Büyükçekmece Barajı’nın su seviyesi belli oldu.

Büyükçekmece Gölü su seviyesi

Buna göre, 3 Ekim 2023 Salı günü açıklanan güncel oranlarla Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranını bir önceki gün ile aynı olduğu görüldü. 3 Ekim Salı günü yüzde 4,4 doluluk oranına sahip olduğu açıklanan barajın doluluk oranında artma ya da azalma yaşanmadı.

Büyükçekmece Barajı’nda 2 Ekim 2023 Pazartesi günü açıklanan yüzde 4,4’lük rakamlarda bir değişme görülmezken bölgenin yeniden yağışsız birkaç gün geçireceği de açıklandı.

AKOM’un son açıkladığı hava tahminlerine göre İstanbul’da Salı gününden itibaren yağışlı bir havanın hakim olması beklenmiyor. Bu durumda Büyükçekmece Gölü’nün doluluk oranlarında bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağı ise merakla takip ediliyor.

Güncel Büyükçekmece Gölü doluluk oranlarına ait haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.