Büyükçekmece Celaliye Mahallesi'nde mantar gibi çoğaldılar!

Büyükçekmece Celaliye Mahallesi'nde mantar gibi çoğaldılar!
Büyükçekmece Celaliye Mahallesi'nde her yıl kurbanlık satışı bahanesiyle yer tutup zamanla ahırlaşan mekanlar çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Şehir içerisinde her türlü büyük ve küçükbaş besicilik yapılmasının yasak olmasına rağmen bu tür ahırlara göz yumulmasına isyan eden mahalleli İBB ve Büyükçekmece Belediyesi'ni göreve çağırdı

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da hayata geçirilen ’Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi’ ile mahalle olan köylerdeki evlerde ahır yasağına rağmen, İstanbul'da kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen, otlatan ve ahır yapanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Büyükçekmece'nin Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz gibi yazlık mahallelerinde villaların hemen yanı başında gün geçtikçe çoğalan ahırlar vatandaşların tepkisini çekti. Besiciliğin şehir merkezinden uzakta yer alan çiftliklerde yapılması gerektiğini belirten mahalle halkı zor durumda olduklarını belirtti.

YETKİLİLERİN BİR AN ÖNCE EL ATMASI GEREKİR
İBB ve Büyükçekmece Belediyesi'ni göreve davet eden mahalleli, "Etrafı rahatsız edecek şekilde hayvan bulundurmak, şehrin meskûn ve Belediyece yasaklanan sahaları dahilinde herhangi bir yerinde ve bahçelerinde kümes hayvanlarının beslenmesine mahsus kümes yapmak, kümes hayvanı beslemek bile yasakken mahallemizde ahır bulundurulmasının son derece çağ dışı ve rahatsız edici bir durum" şeklinde açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehır Belediye Zabıtası Yönetmeliği'ni hatırlatan mahalleliler, "Halkın huzur ve rahatını bozacak fiil ve hareketlerde bulunanlarının cezalandırılması gerekir. Yetkililerin bu soruna bir an önce el atması gerekir" çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum