Büyükçekmece'de bir riskli bina daha yıkıldı

Büyükçekmece'de bir riskli bina daha yıkıldı
Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi deprem riski taşıyan binaların yıkımını sürdürüyor. Belediye ekipleri bu kez 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 6 konut ve 2 iş yerinden oluşan binanın yıkımı gerçekleştirdi

D-100 Karayolu üzerinde bulunan bina zabıta ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından iş makinesi ile yıkıldı. Büyükçekmece’nin depreme çok iyi hazırlandığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, "Büyükçekmece Belediyesi olarak kentsel dönüşüme yaklaşık 2001 yılından beri başlamıştık. Bugüne kadar ilçemiz sınırları içerisinde hasarlı durumda olan yada deprem riski karşısında yıkılabilecek durumda olan binaların yüzde 70’ini hemen hemen tamamladık. Biz açıkçası depremi Korona virüsten daha tehlikeli görüyoruz ve depremde hasar görebilecek, insanların can ve mal kaybına neden olabilecek yapıların bir an önce yıkılması için vatandaşla elbirliğiyle bu yıkımlarımıza devam ediyoruz" dedi.

Vatandaşla kavga etmiyoruz
"Her hafta 1 yada 2 blok, site yıkmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken vatandaşlarla kavga ederek değil, vatandaşları ikna ederek onların da deprem riski taşıyan binalarda oturmamaları gerektiğini izah ederek bu yıkımları gerçekleştiriyoruz" diyen Sak, "Bizim için şuanda en önemli nokta sayın belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün de sıklıkla belirttiği gibi Kumburgaz sahilinde bulunan yaklaşık 50 – 60 senelik yüksek katlı binalar. Onlar da inşallah Büyükşehir Belediye Meclisi’nden imar planları çıktığı zaman gerekli işlemleri tamamlayacağız ve yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Büyükçekmece hiç merak etmesin depreme çok iyi hazırlanıyor" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm yıkımının gerçekleştirildiği binada kat maliki olan Kerem Ereke, "Kentsel dönüşüm yasasından faydalanıp binamızı yıkıp yeni bir bina için şu anda yıkım sürecini başlattık. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.