Büyükçekmece'de buruk kutlama

Büyükçekmece'de buruk kutlama
Büyükçekmece’de Zabıta Teşkilatı’nın 195’inci yıldönümü, bir süre önce görevi başında yaşamını yitiren 2 zabıta memuru nedeniyle buruk kutlandı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Zabıta Teşkilatı’nın aynen polis, asker gibi özel teşkilat haline getirilmesinin zamanı çoktan geçmiştir" dedi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Covid-19 nedeniyle M. Şerif Özer’i çok kıymetli bir zabıta amirimizi kaybettik. 5 gün önce de Saimbey Yaraş komiserimizi kaybettik. İki görev şehidimize yüce Allahtan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı. Büyükçekmece’de Zabıta Teşkilatı’nın 195’inci kuruluş yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.


Huzurun güvencesi

Törende konuşan Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Kaya şunları söyledi: “ Bugün kuruluşunun 195. Yılını kutlayan Zabıta Teşkilatı’nın temelleri 1826 yılında Osmanlı Dönemi iktisat nazarına dayanmaktadır. Kurulduğu günden bugüne kadar çeşitli isimlerle adlandırılan bu teşkilat önceleri vergi toplayan, çarşı ve pazarın düzenine bakmakla görevli muhtesip olarak anıldı. Bunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin modern anlayışıyla Zabıta Teşkilatı olarak çalışmaya başlanıldı. Her geçen gün hizmet kalitesini arttıran ve personel sayısını sürekli dinamik tutan bir anlayışla birimler dahilinde kaçak yapı, çevre denetimi, iş yeri denetimi, Pazar ekibi, trafik ekibi, gece nöbetçi ekibi olarak 7 gün 24 saat çalışan Zabıta Müdürlüğümüz vatandaşımızın sağlıklı, huzurlu ve güven ortamında yaşamasının güvencesidir.”

büyükçekmece zabıta


Zabıta özel olmalı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, zabıta teşkilatının toplum hayatında çok önemli bir görev üslendiğini belirterek, "Zabıta Teşkilatı’nın aynen polis, asker gibi özel teşkilat haline getirilmesinin zamanı çoktan geçmiştir. Hükümetlerin mutlak suretle şehirlerin yaşam hayatına 24 saat süreyle katkı sağlayan, önemli hizmetler başaran, önemli hizmetler üstelenen Zabıta Teşkilatı’nın da yıpranma payını, onun özlük hakkını ve diğer haklarını verecek yeni bir yapıya kavuşturmak zorundadır. Biz meclisiyle, çalışanlarıyla, zabıtamızla İstanbul’da örnek belediyecilik yapmaya çalışan ve bunu devam ettiren iyi bir yerel yönetim olarak halkın taktirini kazanmış durumdayız" dedi.


Sağ olun, var olun

Zabıtalara "Covid-19 virüsünün dünyayı kasıp kavurduğu bu süreç içerisinde kendimizi nasıl koruyacağımızı bilemediğimiz zamanlar içerisinde bilim kurulları devreye giresiye kadar geçen süre içerisinde canla, başla 24 saat sivil ve resmi ekip olarak çalıştınız" şeklinde seslenen Akgün, "Çok güzel hizmetler yaptınız. Sağ olun, var olun. Bu süre içerisinde Covid-19 nedeniyle Şerif Özer’i çok kıymetli bir Zabıta Amirimizi kaybettik. 5 gün önce Saim Yaraş komiserimizi kaybettik. İki görev şehidimize yüce Allahtan rahmet diliyorum. Bundan sonraki süreç için hedefim şudur Belediye Başkanınız olarak. Zabıta Teşkilatı’nı Cumhuriyet’in ilk dönemindeki mimari tarza uygun müstakil bir Zabıta Müdürlüğü binasında konuşlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.