Büyükçekmece'de tartışılan mukayese

Büyükçekmece'de tartışılan mukayese
CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Şahin'in Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Sedef Kabaş'ın tutuklanması ile 1997'de şiir okuduğu için tutuklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumunu aynı kefeye koyması, Meclis'te tartışma çıkardı. AK Partili Sertadım, “Ziya Gökalp'in şiirini okumakla bir hadsizin hakaretinin ne alakası vardır?” tepkisini gösterirken, Ahmet Şahin, “Polemik yaratacak hiçbir şey söylemedim” diyerek sözlerini savundu

Büyüçekmece Belediye Meclisi şubat ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis'in açılış konuşmasını yapan Akgün, “Annemin vefatı nedeniyle acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Ölüm hak hepimiz tadacağız. Önemli olan iyi insan olmak. Koronavirüse yakalanan Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan'a sağlık sıhhat diliyorum” dedi. Samsun'daki Atatürk anıtı ile birlikte Uzunköprü'deki Adalet Anıtı'na yapılan eşzamanlı saldırıya da tepki gösteren Akgün, “Samsun’daki Atatürk Anıtı ile birlikte Uzunköprü’de ki Adalet Anıtı’na eş zamanlı bir saldırı düzenlenmesi çok enteresan. Türkiye nüfusu 85 milyona yaklaşıyor. Böyle kendini bilmezler olacak. Önemli olan bunlardan ders çıkarmak ve tedbir almak. Bunları hassasiyetle takip etmek görevimiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kimse laf söyleyemez. Hepimizin kırmızı çizgisidir. Bağımsızlık arayan her bir ferdin doğal lideri olduğunu dünya kabul etmiştir. Ebedi olarak kalacaktır. Ufak vızıltılar bu düşüncemize zarar veremez” açıklamasını yaptı.



Atatürk ortak değerdir

AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku da “Samsun'da ve Uzunköprü'de Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırıları ve provokasyonu lanetliyoruz. Aziz Atatürk, milletimizin ortak değeridir” tepkisini gösterdi. Gülkoku ayrıca, “Ayrıca bir televizyon programında Cumhurbaşkanımıza hakaret eden Sedef Kabaş isimli kadını kınıyorum. Bu sadece Cumhurbaşkanımıza bir saldırı değil toplumun bir bölümünü aşağılamaya yöneliktir. Toplumu kutuplaştırma amaçlıdır. Bu ifadeler hiçbir şekilde kabul edilemez bir pespayeliktir” ifadelerini kullandı. MHP Meclis Üyesi İdris Doğan ise “Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Atatürk Türkiye’dir. Atatürk Cumhuriyettir. Uzunköprü’de de ateşe verilmeye çalışılan anıta olan saldırıyı da şiddetle kınıyorum” dedi. İYİ Parti Meclis Üyesi Özkalp Beyaz ve Gelecek Partisi Meclis Üyesi Habibe Çiftçioğlu Başer de Samsun ve Uzunköprü’de yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydederek, saldırıları kınadı.



Tutuklamaya tepki

CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Şahin, “Hiçbir zaman amel defterinin kapanmayacağına inandığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline Samsun’da yapılan saldırıyı kınıyor, Edirne Uzunköprü’de Adalet Meydanı’ndaki Adalet Anıtı’nı yakanları şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu. Şahin, Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Sedef Kabaş olayına da değinerek, “1997 yılında şiir okuduğu için sayın Cumhurbaşkanı'nın başına ne geldiyse bir atasözünü söylediği için de Sedef Kabaş'ın başına o gelmiştir” diye konuştu.


Aklımızla alay etmeyin

Şahin'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sami Sertadım ise “Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret ile Ziya Gökalp'in şiirinin okunmasını bir tutmasını hayretle dinledim. Ziya Gökalp'in şiirini okumakla bir hadsizin hakaretinin ne alakası vardır? Yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretle bunun ne alakası vardır? Sayın Şahin'in kendini gazeteci olarak gören kadının tutuklanmasına itirazı olabilir. Ama bu mukayese çok yanlıştır” tepkisini gösterdi. Araya giren Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sertadım'a “Ahmet Bey, şiiri okuyan hapse giriyor, atasözünü söyleyen hapse giriyor demek istedi. Kaç kişiyi öldürmüş ne yapmış?” cevabını verdi. Ahmet Şahin ise “Polemik yaratacak hiçbir şey söylemedim. Ben asla ve asla Cumhurbaşkanı'na hakareti kabul etmiyorum. Sami Bey eksen kaydırmıştır. Bundan dolayı kendisini kınıyorum” açıklamasını yaptı. Tekrar söz alan Sertadım ise “Söyledikleriniz çok açık. Kimse aklımızla alay etmesin” çıkışını yaptı.


Girik'in adı yaşaycak

Gündem dışı yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri müzakere edilerek komisyonlara havale edildi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek; “Mimarsinan merkezde kentsel çalışma bürosu eski belediye binasına kurulmuş ve başlatılmıştır. Büyükşehir KİPTAŞ, Büyükşehir BİMTAŞ ile birlikte 18.madde uygulaması projeler hazırlanıyor’’ bilgisini verdi. Meclis, geçtiğimiz günlerde yaşamanı yitiren sevilen sinema sanatçısı ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik’in isminin ilçede bir parka verilmesi teklifini oy birliğiyle kabul etti. Büyükçekmece Atatürk Mahallesi, Serinpınar mevkiinde yenilen parka Fatma Girik Parkı adı verildi.


SORUNLAR 10 BAŞLIK ALTINDA TOPLANDI

Şubat ayı Meclisi'nin ilk oturumunda 2050 Büyükçekmece Vizyonu projesinin mimarlarından Prof Dr. Mahmut Güler, proje hakkında Meclis'e bilgi verdi. “Bu proje için görevlendirildim. Bu projenin iki ayağı var. Biri idari ayağı biri akademik ayağı. Akademik ayağının başında ben varım” diyen Güler, “Türkiye'de ilk defa böyle bir şey yapılıyor. İBB'de böyle bir çalışma başlattı ama, bizim çalışmamız ondan önce başladı. Projemiz bundan sonra oluşturulacak stratejik planlara temel oluşturacaktır. İlk olarak sorunları tespit ettik. Bu sorunlar kategorize edildi. 10 başlık altında toplanıldı. Sonra akademisyenlerin katılımı ile bu sorunlar tartışıldı. Sonucunda elimizde müthiş veriler oluştu. Kentle ilgili kentin aktörlerinin neler düşündüğünü ortaya çıkaracağız. Bu projenin son ayağı bu olacak. Neticede toplanan veriler konsolide edilerek sizlere sunulacak. Bu çalışmalara meclis üyelerinin de katılımını bekliyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir plan hazırlığı Türkiye'de ilk olacak” bilgisini verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.