Büyükçekmece'de temizlik için sistem

Büyükçekmece'de temizlik için sistem
Kurban Bayramı öncesinde Büyükçekmece’nin ibadethaneleri Türkiye’de ilk kez uygulanan, biyolojik ve hijyenik kuru sistem yöntemiyle derinlemesine temizleniyor.

Covid-19 ile mücadelesini kararlılıkla sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, camilerde daha sağlıklı ibadet yapılabilmesi için halılarda nem, küf, bakteri ve virüs oluşmasını engelleyen nano teknoloji kullanıyor. Kurban Bayramı öncesinde Büyükçekmece genelindeki ibadethanelerde başlatılan hijyenik sistem kuru temizleme işlemi bayram sonrasında da rutin olarak devam edecek. Hiçbir kimyasal temizlik maddesi kullanılmadan, tamamen biyolojik ürünlerle yapılan kuru sistem temizlik yöntemi hem halılarda derinlemesine bir hijyen sağlıyor, hem de koku, rutubet, küf ve bakteri oluşumunu önlüyor.

İlk defa uygulanıyor
İbadethanelerde başlatılan hijyenik kuru sistem temizlik yöntemi hakkında açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Kurban Bayramı öncesinde Covid-19 salgınını da göz önünde bulundurularak, bütün camileri nano teknoloji kullanarak temizlediklerini belirterek şunları söyledi; “Türkiye’de ilk defa uygulanan bir sistemle belli periyotlar halinde bu temizlikler yapılacaktır. Covid dönemiyle birlikte 3 temel ilkeyi de unutmamak lazım. Mesafe, maske ve temizlik çok önem arz etmektedir. İbadet yapılan ibadet yerlerde hijyenin önemi daha da fazladır. Bu vesileyle bu temizlik işleri belli periyotlarla devam edecektir. Bu temizlikte mantar küfü ve gravüre kullanılıyor. Tamamen doğal olduğu için rutubet, nem, küf, bakteri, virüs gibi halılarda oluşmasını ortadan kaldırıyor.”

Bütün mahallelere halk ekmek büfesi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret eden İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Büyükçekmece’de hizmete girecek 24 Halk Ekmek Satış Noktası hakkında bilgi verdi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Akgün; “İstanbul Halk Ekmek’in doğal, sağlıklı ve güvenilir ürünleriyle öncü bir kuruluş olduğunu belirterek; “İstanbul Halk Ekmek'in üretmiş olduğu tüm ürünlere daha sağlıklı ve kolay bir yoldan erişimlerini sağlamak için bir proje geliştirdik. Proje kapsamında; 24 mahallemizin ortak noktalarında kurulacak büfelerle vatandaşlarımız Halk Ekmeğe ve Halk Ekmek diyet ürünleri ile Hamidiye Su ürünlerine de kolayca ulaşabilecek. Buna ek olarak İstanbulkart dolum hizmetini de bu büfelerden alabilecek” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.