Büyükçekmece'de yasak dinleyen yok! Havai fişekler patlatılmaya devam ediyor

Büyükçekmece'de yasak dinleyen yok! Havai fişekler patlatılmaya devam ediyor
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde alınan kararla 2019 yılının temmuz ayında yasaklanan havai fişekler ilçede eksik olmuyor. Vatandaşlar yasak dinlemeden kutlama yapmayı sürdürüyor. Bu duruma tepki gösteren DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, "Yazıklar olsun" tepkisinde bulundu.

Türkiye'de ses getiren bir kararla birlikte Büyükçekmece'de yasaklanan havai fişekler gündeme oturmuş ve birçok belediye de aynı uygulamayı faaliyete geçirmişti. DAMGA İmtiyaz sahibi Mehmet Mert de yasağın yerinde bir karar olduğunuı belirten köşe yazısı ile okurlarının karşısına çıkmıştı. Ancak yasak ilk önce Büyükçekmece'de çiğnenmiş ve gazetemiz bu konuyu manşetine taşımıştı. Aradan geçen 2 senede değişen bir şey olmadı. Büyükçekmece'de halen havai fişekler patlatılıyor.


'İş yerini kapatacağız' demişti

O dönem yasakla ilgili konuşan Akgün şu ifadeleri kullanmıştı; "İstanbul’da ve Türkiye’de dikkat çekecek bir karar aldık. Yaz ayları nedeniyle gece geç saatlerde havai fişek atılıyor. Hasta, çocuk, hamile var. Ayrıca Büyükçekmece ilçesi göçmen kuşların uğrak noktası. Uluslararası faaliyetler ve milli günlerimiz hariç tüm iş yerlerinde, sokakta neresi olursa olsun havai fişek atımını yasakladık. Bu karardan sonra vatandaş havai fişek atarsa havai fişekin atıldığı o iş yerini kapatacağız. Toplumun huzurunu bozanlara karşı yaptırımlarımız devam edecektir. Buna Suriyeli ve diğer misafirlerimiz de dahildir. Büyükçekmece’de herkes istediğini yapamayacak. Havai fişek atımı külliyen yasaklandı. Gece sokak düğünü yapılması ve kuru sıkı denilen silahlarla insanları korku ve dehşete itecek kadar silah atılmasının kaymakamlığa iletilmesi konusunda oy birliğiyle yasaklama kararı aldık. Büyükçekmece halkının huzuru bakımından son derece önemlidir"


Patlatmaya devam ediyorlar

İki yılı geride bırakan kararın ardından vatandaşlar özel günlerinde havai fişek kullanmaktan çekinmiyor. Birçok olumsuz sonuç doğuran ve canlı sağlığına karşı büyük bir tehdit oluşturan havai fişekler ilçe sınıları içerisinde patlatılıyor. Dün akşam saatlerindeki bir törende yine aynı yönteme başvuruldu. DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert'in görüntüye aldığı anlar durumu özetler gibiydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.