Büyükçekmece Gölü güncel doluluk oranı 2 Ekim 2023 Pazartesi?

Büyükçekmece Gölü güncel doluluk oranı 2 Ekim 2023 Pazartesi?
Büyükçekmece ve çevresinde yaşanan yağışlı havanın barajlara etkisi ne oldu? İşte Büyükçekmece Gölü’nün su seviyesi…

İstanbul uzun bir aradan sonra yağmurlu havaya kavuştu. Yer yer su baskınları ve sellere neden olan yağışlı hava kentte alarm veren barajların dolmasını sağlayacak mı? İstanbul’da yağan yağmur özellikle kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olan Büyükçekmece Barajı’nı doldurdu mu? Büyükçekmece Barajı’nın güncel doluluk oranı ne? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

İSKİ, günlük olarak yayınladığı verilerle İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranlarını aktarmaya devam ediyor. Buna göre, kentte 2 Ekim 2023 Pazartesi günü barajların toplam doluluk oranları yüzde 23,31 olarak açıklandı. Böylece birkaç gündür megakentte hüküm süren yağmurların su seviyesini az da olsa artırdığı görüldü.

İstanbul’da barajların doluluk oranlarının artmasının ardından vatandaşlar kritik su seviyesine sahip olan Büyükçekmece Barajı’nın durumunu da araştırmaya başladı. İSKİ’nin açıkladığı günlük verilere göre 2 Ekim 2023 Pazartesi günü Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı yüzde 4,4 olduğu görüldü. Geçtiğimiz günlerde yüzde 3 seviyelerine gerileyen barajın su seviyesinin son yağışların ardından bir miktar arttığı dikkat çekti.

İstanbul’da 2 Ekim Pazartesi günü devam eden yağmurların barajlara olan etkisi ise bir sonraki gün yayınlanan İSKİ verileri değerlendirilerek öğrenilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.