Büyükçekmece Kaymakamlığı'na Ali İkram Tuna atandı! Ali İkram Tuna kimdir?

Büyükçekmece Kaymakamlığı'na Ali İkram Tuna atandı! Ali İkram Tuna kimdir?
Büyükçekmece'de kaymakam değişikliği resmiyet kazandı. Daha önce ataması yapılan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna bugün yayımlanan Resmi Gazete kararıyla resmen Büyükçekmece Kaymakamı oldu.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri gereğince Büyükçekmece Kaymakamlığı'na Ali İkram Tuna atandı. Büyükçekmece Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Özel de Konya Akşehir Kaymakamı oldu.


 

Ali İkram Tuna kimdir?

Ali İkram TUNA 1977 yılında Siirt’ de doğdu. İlköğrenimini Siirt Kurtalan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, Orta öğrenimini ise İstanbul Üsküdar İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2002 yılında Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (burslu) bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenimi döneminde sermaye piyasaları alanında staj yapan Kaymakam TUNA, 1998 yılında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “21. yüzyılda Dünya Ticaretini Etkileyecek Akımlar ve Türkiye” konulu makale yarışmasında birincilik ödülüne, 2000 yılında Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Beyin Göçü" konulu makale yarışmasında ikincilik ödülüne, 2001 yılında yine Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “İhracatı Geliştirme Stratejileri” konulu yarışmada ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

10.01.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Araştırma-Planlama ve Koordinasyon Kurulunda meslek hayatına başlayan Kaymakam TUNA,  Şubat 2005’te Batman Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Bolu’nun Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra bir yıl süreyle Fransa’da Franche Comte Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Kaymakam TUNA; 2008-2011 tarihleri arasında Rize Derepazarı Kaymakamlığı, 2011-2013 Çemişgezek Kaymakamlığı, 2013-2017 Mardin Vali Yardımcılığı, 2017-2019 Ezine Kaymakamlığı, 2019 - 2022 Bulancak Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra 21.03.2022 tarihi itibariyle Büyükçekmece Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir.

İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen TUNA, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.