Büyükçekmece'de 25 kaçak yapı yıkıldı

Büyükçekmece'de 25 kaçak yapı yıkıldı
İstanbul'un en önemli içme suyu kaynaklarından olan ve kente yıllık 100 milyon metreküp içme suyu sağlayan Büyükçekmece Gölü mutlak koruma havzasında yapılan kaçak yapılar yıkıldı. Büyükçekmece Belediyesi, kaçak yapıldığı tespit edilen 25 yapıyı çevik kuvvet ve zabıta ekiplerinin gözetiminde yerle bir etti

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki Büyükçekmece Gölü mutlak koruma havzasında yapılan kaçak yapılara geçit vermeyen belediye önceki gün 25 yapının yıkımını gerçekleştirirken, bölgeye yerleştirilen konteynerler de kaldırdı. Büyükçekmece Kararağaç Mahallesi Eskice mevkisinde imarsız ve kaçak inşa edilen 25 yapıyı tespit eden Büyükçekmece Belediyesi, yapı sahiplerine yaptığı tebligatın ardından zabıta müdürlüğü ekipleri gözetiminde yıkım işlemini gerçekleştirdi. İstanbul’un hayat damarlarından olan Büyükçekmece Gölü çevresinde içme suyu kaynaklarını korumak için mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi, 2018 yılında ve 2019 yerel seçimleri öncesinde kaçak olarak yapılan 52 yapıyı yıkmıştı.


Korumaya kararlıyız

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Büyükçekmece sınırları içerisinde kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini belirterek, "İstanbul'un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlılığı aynı şekilde sürdüreceğiz" denildi.
 

hasan akgün
 


CUMHURİYET YOKSA ÖZGÜRLÜK DE YOKTUR

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti rejimini armağan etmiştir. Türk milleti, kendisine emanet edilen Cumhuriyetine, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her durumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız bu günlerde vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha fazla önem vermekteyiz. Çünkü biliyoruz ki; Cumhuriyet, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucudur. Cumhuriyet yoksa özgürlük de yoktur, gelecek de. Unutulmaması gerekir ki Ulu Önder Atatürk, ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir’ demiştir. Ne Atatürk’ten ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz. Bizler, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan gurur duyuyoruz. Büyük zorluk ve fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyet’i bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, terörle mücadelede canları pahasına mücadele veren aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.