Büyükçekmece'de vatandaşlar geçit istiyor!

Büyükçekmece'de vatandaşlar geçit istiyor!
Büyükçekmece E-5'te İBB'nin yol genişletme çalışmaları kapsamında belediye üst geçidi yıkıldı. Yerine yenisinin yapılacağı söylenen üst geçit aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen yapılmadı. Çevre esnafı ve vatandaşlar bu duruma isyan etti

2021 yılı mayıs ayında hem ömrünü tamamladığı hem de yol genişletme çalışması amacıyla Büyükçekmece E-5 karayolu üzerinde bulunan belediye üst geçidi İBB tarafından yıktırıldı. Yılına üst geçidin yerine yenisinin yapılacağı açıklandı. Fakat aradan 1 buçuk geçmesine rağmen İBB tarafından herhangi bir çalışma gerçekleştirilmedi. Ykılan geçidin alternatifi olmaması nedeniyle vatandaşlar bu duruma isyan etti. Çevre esnafı da bu durumdan olumsuız etkilendiklerini belirterek, İBB'nin elini çabuk tutmasını istedi.


Esnaf da rahatsız!

Geçmişte sürekli bu üst geçidi kullandığını belirten bir çevre sakini, özellikle engellilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, “Buraya en yakın üst geçit 200 metre ileride. Bir tane de AVM'nin alt geçidi var. Fakat bu alt geçitte asansör yok. Bu durum özellikle engelli vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Buraya acilen engellilerin de yararlanabileceği bir üst geçit yapılmalı” dedi. Böge esnafı da üst geçidin yıkılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Geçidin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Çünkü Büyükçekmece'nin iki yakasını birleştiren çok az sayıda geçit var. Bir tanesi yıkıldı. Sahil ile Büyükıçekmece çarşı kısmının bağlantısı zayıfladı. Bu durumdan biz çarşı esnafı olumsuz ekilendik. İBB'nin elini çabuk tutması lazım” açıklamasını yaptı.


Modern geçit yapılacaktı

2006 yılında Büyükçekmece Belediyesi ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi işbirliğiyle yaptırılan Büyükçekmece TÜYAP Üst Geçidi İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından 1 buçuk yıl önce sökülerek kaldırılmıştı. Üst geçidin yerine yürüyen merdivenli daha modern bir geçit inşa edileceği açıklanmıştı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, “2006 yılında bölgede yoğun yaya trafiği olması nedeniyle burada bir geçit ihtiyacı doğdu. O zaman Büyükşehir’den de herhangi bir yardım alamıyorduk. Bunun üzerine TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ile görüştük. Belediye ile TÜYAP’ın gücünü birleştirip o tarihte İstanbul’da olmayan asma köprü şeklinde estetik bir üst geçidi yaptık. 15 yıldır bu geçit İstanbul halkını, Büyükçekmece halkını sırtında taşıdı. Şimdi Büyükçekmece D-100 karayolunun genişlemesi nedeniyle üst geçidin kaldırılması gerekiyordu. Ama yerine yürüyen merdivenli daha modern ve daha güzel bir geçit yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

HABER:

BARIŞ KIŞ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.