Çalık: Beylikdüzü Tek Yürek Oldu

Çalık: Beylikdüzü Tek Yürek Oldu
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, KRT TV’ye canlı yayın konuğu oldu. Çalık, konuşmasında, virüsün sadece 65 yaş ve üstü vatandaşları etkilemediğinin bir kez daha altını çizerek vatandaşları, evlerinde kalmaya davet etti. Çalık, "Virüsün ortaya çıktığı ilk andan itibaren proaktif davranarak hazırlıklar yapmaya başladık" dedi.

KRT televizyonunda yayınlanan ‘Zafer Arapkirli ile Akşam Haberleri’ programına, internet aracılığıyla canlı yayın konuğu olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında, Beylikdüzü Belediyesi olarak proaktif davranarak, inovatif çözümler bularak, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirecek pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Salgınla mücadele sürecinde, en fazla ihtiyaç duyulan şeyin dayanışma ve yardımlaşma ruhu olduğuna vurgu yapan Başkan Çalık “Geleneksel ile yeniliği birleştirdiğimiz ‘Dayanışma Askısı’ uygulamasının koronadan daha hızlı yayılmasını istiyorum."dedi.

"Online kriz yönetimi"
Virüsün ortaya çıktığı ilk andan itibaren proaktif davranarak hazırlıklar yapmaya başladıklarını ve kriz masası oluşturduklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, konuşmasında “Vatandaşlarımızın sağlıklarını riske etmemek için tüm etkinliklerimizi ve kültür sanat kurslarımızın tamamını iptal ettik. Online kriz yönetimi kurduk ve günlük kriz yönetimini, bu online sistem üzerinden yönetmeye gayret ediyoruz” dedi.

“Beylikdüzü, 352 bin kişinin yaşadığı bir kent"
Vatandaşlardan gelen apartmanların dezenfekte edilmesiyle ilgili taleplere inovatif bir çözüm getirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çalık, “Beylikdüzü, 352 bin kişinin yaşadığı bir kent. Tüm apartmanların dezenfekte edilmesi mümkün değildi. Biz, buna inovatif bir çözüm getirdik ve hijyen paspasları yaptık. Yaklaşık 5 bin 300 hijyen paspasını Beylikdüzü’nün tamamında, bütün apartmanlarımıza ulaştırmaya çalıştık. Hala da talep oldukça ulaştırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanları Beylikdüzü Spor Tesisleri'nde konaklıyor"
Sağlık çalışanlarına “Toplum sağlığını önceleyen bir anlayışla çalışıyorlar, emeklerine sağlık.’ diyerek teşekkür eden Başkan Mehmet Murat Çalık, sağlık çalışanları için hayata geçirdikleri hizmetlerden de sözetti. Çalık, “Bizler için fedakarca çalışan sağlık çalışanları için ne yapsak az. Beylikdüzü’nde sağlık çalışanlarına konaklama imkanı da sağlıyoruz. Beylikdüzü Spor Tesisleri’nde, yaklaşık 34 sağlık çalışanımız, 20 gündür konaklıyorlar. Onların her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ayrıca, belediyemiz, sağlık çalışanları için yaklaşık 5 bin siperlik ürettik. Bunların 3 binini, bölgemizde bulunan bütün sağlık çalışanlarına verdik. Ayrıca PTT’lere, kamu kurumlarının vezne, gişe, güvenlik görevlisi çalışanlarına da bu siperliklerden dağıttık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.