Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Esnafın verilmiş sadakası varmış

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Esnafın verilmiş sadakası varmış
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner riskli yapılar içerisinde bulunan ve yüzlerce esnafın bunca zamandır canı pahasına içinde ticaret yapmaya çalıştığı Çağlayan Ege İş Hanının yıkımıyla ilgili, “Gerçekten ilçe esnafımızın ve vatandaşlarımızın verilmiş sadakası varmış. Binanın yıkılırken kolonlarını da, kullanılmış olan malzemeyi de herkes gördü. Buradan ilçemizdeki eski bina sahiplerine sesleniyorum. Kentsel dönüşüm haklarını ivedilik ile kullanmaya başlasınlar” dedi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Damga'ya konuştu. Geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri tarafından yıkılan Çağlayan Ege İş Hanı hakkında değerlendirmede bulunan Üner, “Bir şeyi yıkarken, yerine daha güzelini, daha kullanışlısını ve ilçe halkının ekonomisine katkı sağlayabilecek yapılar oluşturmak gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana, bu iş hanı ve yeni ticaret merkezi projemize gece gündüz çalışıyoruz. Çatalca’nın öncelikle ticari alanlara ihtiyacı var. İlçemize kazandırdığımız birçok iş yeri var şu an. Millet Bahçesi ve Katlı Otopark Projemizin bulunduğu alanda kalan, yıkılmak üzere olan ve gerçekten kaderine terk edilmiş, belediye dükkanlarını yıktık ve bugün yerine sanayinin o kötü görüntüsünü de ortadan kaldıran, tam cadde üzerinde yeni iş yerleri açtık” dedi.


Halkımızla paylaşacağız

“Çatalca Cumhuriyet Meydanı ve Erler Caddesi'nden yukarıya doğru çıkan yolda oluşturmaya başladığımız 38 adet dükkan ile de ilçemize yeni iş alanları kazandıracağız” diyen Üner, “Buralar da birer ticaret merkezi haline gelecek. Özellikle Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Meydanı'nın birbirini tamamlayacağı bu alanda bir ticaret, dinlenme ve sosyal mekanların birbiri ile buluşması ilçemizin ticaretine ve iş olanaklarına ayrı bir katkı sunacak. Ve Çatalca Belediyesi Çağlayan Ege Ticaret Merkezi. Gerçekten ilçe esnafımızın ve vatandaşlarımızın verilmiş sadakası varmış. Binanın yıkılırken kolonlarını da, kullanılmış olan malzemeyi de herkes gördü. Buradan ilçemizdeki eski bina sahiplerine sesleniyorum. Kentsel dönüşüm haklarını ivedilik ile kullanmaya başlasınlar. İlçemize, Çatalcalı’mıza yakışacak bir yeni ticaret merkezi projelendirdik. Projenin çok yakın zamanda tüm ayrıntılarını ve iç dizaynını tüm halkımız ile paylaşacağız. Aynı şekilde Atatürk Parkı'nın hemen altında bulunan ve Çatalca Belediyesi'ne ait olan alanda da bir ticaret merkezi ve kültür sarayı projemiz var. Buralarda da yine ilçe ekonomisine ve ilçe halkının istihdamına yönelik ticari alanların oluşmasını sağlamak en kati hedefimiz” ifadelerini kullandı.


Eski halinden eser yok!

Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasını, “Bina nedir? Başlarsın, temelini atarsın, bir ya da iki sene içerisinde yapar çıkarsın. Bizim amacımız sadece bina yapmak değil. Bu tür binaları yaparken, ilçe halkının ekonomisine ne katabiliriz, istihdam noktasında ilçe halkımıza bu binaların ne kadar faydası olabilir buna bakmak gerekiyor. Sosyal alanlar noktasında, iki buçuk yıl gibi çok kısa bir sürede, biz çok iyi bir yere geldiğimizi ve gelecek günlerde de yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler ile İstanbul’da “Yaptılar, helal olsun” denilen “Sosyal Belediyecilik” anlayışını yerine getireceğimizi düşünüyorum. Çok değil iki yıl sonra, Çatalca bambaşka bir Çatalca olacak! Hatta şimdi bile iki yıldır Çatalca’ya hiç uğramamış birisini getirin “Ne kadar değişmiş” diyeceklerdir. Tabi bir de akşam gezdirmek gerekiyor. Ana caddeleri ışıl ışıl, ana caddeler üzerinde kaldırımları o eski perişan halinden eser kalmamış bir Çatalca!” diyerek Çatalca’nın iki yıl içerisinde bile birçok hizmete kavuştuğunu ifade etti.

çatalca


Koltuklar baki değil

Çatalca halkının her şeyin en iyisini hak ettiğini söyleyen Başkan Üner, “Seçim zamanı hep dile getirdim. Bir Çatalcalı olarak, ben de bu ilçede yaşıyorum. Bu Çatalcalı neyin ne kadar özlemini çekiyor ise ben de benim ailem de aynı özlemi çekiyoruz demiştim. Ve bu ilçede hiçbir vatandaşımız, diğer ilçelerde olan hiçbir şeyin özlemini yaşamayacak. Bu koltuklar kimseye baki değil. Baki olan bıraktığınız eserlerdir. Bizler eserlerimiz ile, bıraktıklarımız ile anılacağız inşallah. Bir gün bu caddelerde, bu sokaklarda gezerken yapamadıklarımızın uhdesini yaşamayacağız” dedi.


ONLARIN VARLIĞI BİZE GÜÇ VERİYOR

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya gelen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Göreve geldiğimiz günden bugüne her fırsatta çözüm ortaklarımız diye ifade ettiğimiz muhtarlarımızın günü. Birlikte Çatalca’yız düşüncemizle çıktığımız ilçemize hizmet yolunda muhtarlarımızın varlığı bizlere güç veriyor” dedi. “Böylesine önemli bir güne, sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'mızda saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladık. Açılış programımızın ardından Çatalca Muhtarlar Derneği'mizi ziyaret ettik. Ziyaretimizin ardından çözüm ortaklarımız muhtarlarımızın onuruna organize ettiğimiz yemek programımızla muhtarlarımızla istişarelerde bulunduk. Yemek programımızda doğum günü bu güzel gününe denk gelen Gümüşpınar Muhtarımız Osman Güngör’ün pastasını keserek doğum gününü kutladık. İlçemize hizmet yolunda çözüm ortaklarımız muhtarlarımızın her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 19 Ekim Muhtarla Günü kutlu olsun” dedi.

Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.