Çatalca'da üreticiye destek, vatandaşa kampanya

Çatalca'da üreticiye destek, vatandaşa kampanya
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Kurban Bayramı Öncesinde hem belediyenin resmi sosyal medya sayfalarında hem de kendi şahsi sayfalarında paylaştığı iki video ile hem kurbanlık satan vatandaşlara destek, hem de kurban eti bekleyen vatandaşlar için belediye olarak kampanya başlattığını duyurdu

İlçesinin kurbanlık üreticisi vatandaşlarına yönelik hazırlattığı videoda Belediye Başkan Mesut Üner, "Tüm İstanbullu hemşehrilerimizi ilçemize kurbanlık almaya ve kurbanlarını burada kesmeye davet ediyorum" dedi. Yine aynı sayfalarda yapılan paylaşımlara Çatalca ilçesi içerisinde bulunan tüm kurbanlık satışı ve kesimi yapan vatandaşların hem adreslerini hem de telefon numaralarını ekleyen Başkan Üner, "Çatalca İstanbul’un kurban satış ve kesim merkezi haline gelecek. Bunu her platformda bizden önce bu ilçede görev yapan belediye başkanlarımız da söylüyorlardı, bugün biz de söylüyoruz. Amacımız çok daha somut adımlar ile bu söylemi pekiştirmek. İlçemizde kim kurbanlık kesiyor ise,kim kurbanlık satıyor ise biz bunu tüm İstanbul’a duyurmanın peşindeyiz. Siz gazeteci kardeşlerimden de istirhamım, ilçemizin hayvancılık ile uğraşan bu insanlarına sahip çıkmanız ve elinizden geldiği kadarı ile "İstanbul’un kurban satış ve merkezi Çatalca" cümlesini her defasında tekrar etmeniz. Ben buradan üretici vatandaşımıza bereketli işler diliyorum" diye konuştu.

Halktan destek istedi
İlçe ve belediyecilik tarihinde ilk olacak olan bir kampanyaya da imza atan Başkan Üner, "Bir parça kurban eti, bin tebessüm demek" sözü ile manevi bir duygunun ön plana çıkacağını düşünüyorum. Biz belediye olarak herhangi bir bağış hesap numarası, ya da nakdi herhangi bir kampanyadan bahsetmiyoruz. Bizim kampanyamız kurban kesen vatandaşlarımızın dağıtmak için ayırdıkları kurbanlarından bir parçasını da belediyemiz aş evine getirmeleri. Getirecekleri kurban eti, Ramazan ayında yaptığımız ayrıntılı bir çalışma ile belirlediğimiz, ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz kim varsa bu ilçede onlara dağıtılacak. Ve ben inanıyorum ki ilçe halkım bu kampanyaya çok büyük bir destek verecek" açıklamasında bulundu.

Allah utandırmasın
"Aş evimizin imkanları günlük olarak kurban etlerini stoklamak için uyguna hale getirildi" diyen Mesut Üner, "Soğutuculu araç temini ile de dağıtım konusunda tecrübeli ekibimiz bu işin üstesinden gelecektir. Bir parça kurban eti, inanın bin tebessüme dönüşecek. İster bütün şekli ile, ister parça halinde bir çok vatandaşımız bu kampanyaya katılmak istediklerini şimdiden beyan etmeye başladılar. Ne diyelim. Allah utandırmasın, Allah kurban kesecek olan vatandaşlarımızın kurbanlarını, bu işlere vesile olan tüm gönül dostlarının sevaplarını kabul etsin. Hep söylüyoruz, biz birlikte Çatalca’yız" ifadelerini kullandı.

çatalca kurban kesim yerleri


çatalca kurban kesim yerleri

çatalca kurban kesim yerleri

çatalca kurban kesim yerleri

Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.