Çatalca'nın milli gururu Hasan Celal Yıldırım

Çatalca'nın milli gururu Hasan Celal Yıldırım
Çatalca Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesinde hem Çatalca’nın hem ülkemizin gururu olan Milli Karateci Hasan Celal Yıldırım’a Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından ödülü takdim edildi. Yıldırım'a, 6 Cumhuriyet Altını takdim edildi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Meclis Üyeleri tarafından Balkan Şampiyonluğu ardından Çekya Cumhuriyeti Prag’da namağlup olarak mücadele veren ve final müsabakasına çıkarak Avrupa ikincisi olan sporcu tebrik edildi. Yıllardır Karate Antrenörlüğü yaparak ilçede birçok karateci yetiştiren Antrenör Muzaffer Muyan, yaptığı konuşma ile desteklerinden dolayı Başkan Mesut Üner başta olmak üzere meclis üyelerine ve geçmiş dönem emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür etti.


3 yılda çok şey oldu

“Destek olmadan başarı olmuyor” diyen Muzaffer Muyan, “Gerçekten Başkanımız Mesut Üner, ilçemize ilkleri yaşatan bir başkan. Destekleri ile bugünlere geldik ve bu başarıları elde ettik. Destek olmadan başarı olmuyor. 3 yılda ilçemizde çok şey oldu. Kurs adı altında çalışmalar yapıyorduk ama şimdi Belediyespor Kulübü çatısı altında toplandık. Şu anda 5 mahallemizde ve 2 merkezde olmak üzere 8 karate kursumuzda 650 evladımıza karate kursu veriyorum. Özellikle Başkanımız Mesut Üner’in spor yönetmeliğini meclisten geçirmesi çok önemli bir adımdı. Ben kendisine ve tüm meclis üyelerimize bir kez daha spor adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlerin hedefi de dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak var. İnşallah ilçemize bu başarıları da getireceğiz” ifadelerini kullandı.



Moral çok önemli

Avrupa ikincisi olan Hasan Celal Yıldırım ise sözlerine destekleri için Başkan Mesut Üner’e teşekkür ederek başladı. Yıldırım, “Bu sporda gerçekten moral çok önemli. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kamp sürecinde, müsabaka öncesinde daima bizlerleydi. Çok zorlu bir kamp süreci geçirdik. Şampiyonada maçlar çok zorluydu. Çünkü ülkeler en iyileri ile katılıyor. 6 zorlu maç yaparak diğer ülkelerin en iyilerini yendim.42 sporcu içinden finale kalmayı başardım. Gerçekten çok zordu ama çalışınca oluyor” şeklinde konuştu.


Örnek teşkil ediyor

Milli sporcu Celal Yıldırım'ın gönüllerin şampiyonu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mesut Üner, “Hasan Celal Kardeşimiz küçük yaşlardan itibaren gönül verdiği sporla hem ilçemize, hem ülkemize gurur veren başarılar elde etmiştir. Hepimizi gururlandıran Balkan Şampiyonluğu ve şimdi de Avrupa İkinciliği gerçekten örnek alınacak bir başarıdır. Kendisini tebrik ediyor, yıllardır özveriyle bu başarının yakın şahidi olan Antrenörümüz Muzaffer Muyan Hocamıza ve sporcumuzun ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Hem Hasan kardeşimizin hem de Muzaffer Hocamızın azim ve çalışma temposuna yakından şahidim. Sporcumuz gerçekten örnek teşkil ediyor ve ilçemizde kendisini örnek alan birçok sporcu kardeşimizde başarı basamaklarını hızla çıkıyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.



Yanlarında olacağız

3-4 ay önce başarılı olan sporculara “Ödül Yönetmeliği'nin Meclis'ten geçtiğini dile getiren Mesut Üner, “Bu yönetmeliği çok önemsiyorum. Çünkü sporda hızla yukarı çıkan bir ivme yakaladık. Ödül yönetmeliğimizin ilk ödülünü Hasan kardeşimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben meclisimize ve Belediyespor Kulübü çatısı altında spor yapan 4 bin 500 sporcumuza ve onlarla yakından ilgilenen Kulüp Başkanı Lokman Naroğlu’na, geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, sporcularımızın ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çocuklarımızın, gençlerimizin elinden tutmaya, onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Çatalca’mız Hasan Celal Kardeşimizle gurur duyuyor” açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mesut Üner Milli Sporcumuz Hasan Celal Yıldırım’a, Ödül Yönetmeliğine göre Avrupa İkinciliğine belirlenen 6 Cumhuriyet Altını ödülünü takdim etti.



MECLİS EYLÜLDE TOPLANACAK

2022 Yılı Temmuz Ayı Toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaklaşan Kurban Bayramı ve Temmuz ayında yer alan özel gün ve haftalar kutlandı. “10.06.2022 tarih 42 sayılı İç Borçlanma ile ilgili Meclis Kararı” hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi olan 1. Gündem maddesi oy birliği kabul edildi. Meclisin 2. Gündem maddesi olan, “ 25.09.2020 tarih onaylı 1/1000 ölçekli Kestanelik Mahallesi Uygulama İmar Planı itirazları” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Ek önerge gündem maddesi olan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Belediyemize yapacağı şartlı yardım ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi. Çatalca Belediye Meclisinin 2022 Yılı Temmuz Ayı Toplantısının 1. Birleşimi 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 11.00’da toplanmak üzere sona erdi.

BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.