Çatalca'da "İlk adımın" coşkusu!

Çatalca'da "İlk adımın" coşkusu!
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün " Bugün benim doğum günüm" dediği ve geleceğimiz olan gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105.yılında Çatalca'da görkemli törenlerle kutlandı.

"Atamızı Anma ve Gençlik Yürüyüşü'nden sonra Festival meşalesi yakıldı. Belediye Başkanı Erhan Güzel " Atatürk tarafından geleceğe atılmış o ilk adımın coşkusunu,105 yıl sonra aynı inançla, ve kararlılıkla kutluyoruz. " dedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-19-saat-08-58-59-4ef0a7b1.jpg

Çatalca Kırmızı Beyaz

Atatürk'ün umutla baktığı ve umut olduğu gençlerimiz için Çatalca'da belediye tarafından düzenlenen, sanatçı Murat Mermer ve Çatalcalı Genç Müzisyenlerden oluşan “Pespembe” grubunun sahne aldığı konserlerde keyifli anlar yaşandı.Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel konser öncesinde ise Çatalcalılar ile birlikte Ata’mızı Anma ve Gençlik Yürüşü’nde buluştu. Büyük ilgi gören yürüyüşe ilgi büyük oldu.Çatalcalılar büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgiyle saygıyla andılar.

whatsapp-gorsel-2024-05-19-saat-08-59-05-4f18d957.jpg

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105.yılında, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe protokolü ve 7’den 70’e tüm vatandaşların katılımıyla Ata’mızı Anma ve Gençlik Yürüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, festival meşalesinin yakılmasıyla son buldu.

whatsapp-gorsel-2024-05-19-saat-08-59-01-781ce1a8.jpg

"Bağımsızlık ve mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs"
Düzenlenen konserde sahneye çıkan genç müzisyenler ve sanatçı Murat Mermer’e günün anısına çiçek veren Başkan Erhan Güzel daha sonrasında vatandaşlara hitap etti. Güzel konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün günlerden bağımsızlık, mücadele ve ulusal egemenliğin başlangıç günü. Bir bir hepimizin özgürlüğüne geçmişten bugüne, bugünden, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmaya ant içtiğimiz geleceğe atılmış o ilk adımın coşkusunu,105 yıl sonra aynı inançla, ve kararlılıkla kutluyoruz. Bu bayram bizim…Bu bayram bizim olsun diye atılan ilk adımın sorumluluğu da hepimizin. Bu toprakları işgalden bağımsızlığa, esaretten özgürlüğe ve saltanattan ulusal egemenliğe taşıyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kanlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

whatsapp-gorsel-2024-05-19-saat-08-58-59-8e65c2b0.jpg

Kaynak:Oktay Apaydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.