Çekmeköy Belediyesi'nden vatandaşa yepyeni bir park

Çekmeköy Belediyesi'nden vatandaşa yepyeni bir park
Çekmeköy Belediyesi'nin Çamlık Mahallesi'nde yenilediği Fatih Sultan Mehmet Parkı vatandaşların hizmetine açıldı

Çekmeköy Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Modern bir görünüme kavuşan park, vatandaşları ağırlamaya başladı. Parkın açılışına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Poyraz, ”Mahalle sakinlerimiz kullansın, eskitsin biz yenilerini yapalım. Farklı noktalarda farklı parklar yapalım. İnsanlarımızın oturup pikniklerini yapabileceği yeni bir park yapıyoruz. Çamlık Mahallemiz bizim için önemli bir mahalle” şeklinde konuştu.


Yemyeşil oldu

795 metrekarelik Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda 6 adet oturma alanı, 50 kişi kapasiteli amfi, 2 adet aydınlatma direği ve çocuk oyun alanı oluşturuldu. Parkın 100 metrekare olan oyun alanı 315 metrekareye genişletilerek, alana kale temalı oyun grubu, dönence, zıp zıp, salıncak ve tahterevalli konuldu. Parkın peyzaj kısmındaki 155 metrekarelik yeşil alana ise ıhlamur, çınar ve erik ağaçlarından oluşan 10 adet ağaç, 410 adet çalı ve sarılıcı (ateş dikeni, kartopu, alev çalısı, yasemin, mor salkım) dikildi.


Taksi durakları da açıldı

Çekmeköy Belediyesi'nin inşa ettiği yeni taksi durakları da düzenlenen törenle taksici esnafına teslim edildi. Çekmeköy Belediyesi'nin ilçenin 10 ayrı noktasında çalışmalarına başladığı taksi duraklarından yapım çalışması tamamlanan Mimar Sinan Mahallesi Beş Yıldız Taksi Durağı ve Ekşioğlu Mahallesi Metro Taksi Durağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Ümraniye Şoförler Odası Başkanı Nezih Mert, meclis üyeleri ve taksici esnafı katıldı.


Helal kazanç diledi

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Taksici kardeşlerimiz beni ilçemizde Ümraniye'de, Üsküdar'da, Kadıköy'de nerede görse selam veriyor. Bu kardeşliğimizi, birlikteliğimizi kurmamıza fırsat veren Rabbime şükürler olsun. 10 tane yapmayı planladığımız taksi duraklarımızın 8 tanesini bitirdik. Yine ihtiyaç oldukça çalışmalarımıza devam edeceğiz. Taksici kardeşlerimizin böyle güzel bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet verme yolunun önünü açacağız. Rabbim burada çalışacak bütün taksici kardeşlerimize helal kazanç versin, kaza ve beladan esirgesin” dedi.
 


Belediyeye teşekkür etti

Eyüp Aksu ise, “Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Bey, taksici esnafımıza böyle güzel imkanlar ile taksi duraklarını yenileyerek hizmete kazandırıyor. Esnafımızdan bir kuruş para alınmayarak belediyemizin imkanlarıyla yapıyor. Lavabosu, dinlenme yeri, çay ocağı var. Çok nezih, güzel bir ortam. Esnafımız adına Çekmeköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.