Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu durakları! M5 metro hattı nereden geçiyor?

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu durakları! M5 metro hattı nereden geçiyor?
İstanbul'un Anadolu Yakası'nın yeni metro hattı, nerelerden geçiyor? M5 hattı kaç durak? İşte Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosuna dair merak edilenler.

Cansev Temuçin - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 Mayıs 2023 Perşembe günü test sürüşüne katıldığı İstanbul’un yeni metro hattı ne zaman açılıyor? Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu nereden geçiyor?, M5 Sancaktepe metrosunun kaç durağı var?, M5 Sultanbeyli metrosu durak isimleri neler? İşte İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yeni inşa edilen metro hattına dair tüm detaylar…

İstanbul’un Anadolu Yakası, yeni bir metro hattına kavuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Mayıs 2023 Perşembe günü, Sultanbeyli’de Üsküdar-Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattının, Çekmeköy-Sancaktepe etabının test sürüşüne katıldı. İmamoğlu’nun katılımı ile ilk test sürüşünün yapıldığı metro hattı, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ikamet edenler Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunun kaç duraktan oluştuğunu, hangi bölgelerden geçtiğini ve ne zaman açılacağını merak ediyor.

İstanbul Büyük Belediyesi’nin açıkladığı verilere göre, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli M5 metrosunun ilk etabının 2023 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Üç ilçeden geçecek olan metro, toplam 8 duraktan oluşacak.

Taksim’e 55 dakikada ulaşılacak

M5 metrosunun 2023 yılı içerisinde bitirilecek olan etabı, Çekmeköy-Sancaktepe arasındaki bölgeyi kapsıyor. Metronun etabının ise 2024 yılın son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. M5 Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu toplam 10,9 km’lik bir ray üzerinde hareket edecek. Etabın tamamı bittiğinde ise Sultanbeyli ile Taksim arasındaki mesafenin metro yolculuğu ile 55 dakikaya indirilmesi planlanıyor.

Bir saatte tek yönde 65 bin yolcu!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın devamı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli M5 Metro Hattının kendi içindeki toplam sefer süresi 16 dakika olacak. Hattın yalnızca bir saatte tek yönde 65 bine yakın yolcu taşıması bekleniyor.

İşte M5 Metro Hattı durakları

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda konumlanan üç ayrı ilçeden geçen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli M5 Metro Hattı sırasıyla şu duraklardan oluşacak:

Meclis İstasyonu
Sarıgazi İstasyonu
Sancaktepe Şehir
Hastanesi İstasyonu
Sancaktepe İstasyonu
Samandıra Merkez İstasyonu
Veysel Karani İstasyonu
Hasanpaşa İstasyonu
Sultanbeyli İstasyonu

Tren, Metrobüs ve Marmaray’a entegre olacak

Sultanbeyli, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinden geçecek olan M5 hattı, pek çok farklı metro hattına, trene, metrobüse ve Marmaray’a da entegre olacak. Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Treni, Yenidoğan-İmes-Soyak Yenişehir Metro Hattı, Hastane-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı, Dudullu-Bostancı Metro Hattı ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattının entegre olacağı yerler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.