Çekmeköy'de film dönüyor!

Çekmeköy'de film dönüyor!
Çekmeköy Belediyesi 10 bin lira sermayeli film şirketine bir ayda 10 milyonluk iki organizasyon ihalesi verdi.

Lise öğrencilerin mezuniyet töreni ve yazlık film gösterimi için yapılan ihalede rekabeti ortadan kaldırmak için önce benzer iş olarak “Mezuniyet töreni yapmak” maddesi eklendi. Bununla yetinmeyen belediye şartnameye fiyat dışı unsurlar olarak puanlama sistemi ekledi. Ardından ihaleye katılacak firmalardan İSO 9001 belgesi istendi.

Çekmeköy Belediyesi 2023 yılı lise mezuniyet töreni için 2 Mayıs’ta bir ihale yaptı. İhalenin teknik şartnamesi dört firma tarafından satın alındı. Firmalar şartnameyi alınca adeta şoke oldu. 5 milyon 683 bin lira yaklaşık maliyetli ihalenin şartnamesinde benzer iş olarak “Mezuniyet töreni hizmet alımı yapabilmek” şartı görenleri şok etti. Bununla da yetinmeyen belediye ihalede fiyat dışı unsurlar puanlamasını uyguladı. İhalenin şartnamesini alan firmalar üçü teklif veremedi. İhale 5 milyon 58 bin lira fiyat teklif veren KGF Film Organizasyon şirketine kaldı. İhaleye tek başına giren şirket böylece kamudaki ilk ihalesini de kazanmış oldu. Firmanın ihale teknik şartnamesine göre bu tören için temin edeceği sandalye sayısının 10 bin, her okulda ayrı ayrı yapılan tören için kiralanan 2 bin 223 kep ve cübbe sayıları biraz abartılı bulundu.

İSO 9001 belgesi istendi

Belediye 13 Haziran’da bu defa “Yazlık Sinema Mahalle Şenlikleri’ başlıklı yeni bir ihale düzenledi. 5 milyon 766 bin lira yaklaşık maliyetli ihalenin teknik şartnamesi bir önceki ihaleyle neredeyse aynı. Yalnız bu ihalede, teklif verecek firmalardan İSO 9001 belgesi istendi. Belgeler dışında belediye bu organizasyon için ihaleyi kazanacak firmayı fiyat dışı unsurlar puanlamasıyla belirleyeceğini ilan etti. İhaleye iki firma katılabildi. Lise mezuniyet töreni ihalesini kazanan KGF Film Organizasyon şirketi 4 milyon 999 bin liralık teklifle ipi göğüsleyen firma oldu. Firma 3 ay boyunca gerçekleşecek organizasyon süresince 50 bin patlamış mısır, 50 bin su ve 50 bin kek dağıtmayı taahhüt etti.

Sermayesi 10 bin lira

Çekmeköy Belediyesi’nden ilk ihalesini alan şirketin Çekmeköy Taşdelen adresine kayıtlı olduğu görüldü. 12 şubat 2015 tarihinde İstanbul Ticaret Odası’na kaydı yapılan şirketin sermayesi 10 bin lira olarak gözüküyor. 4 Nisan 2023 tarihinde şirket İrfan Kılıç’ın üzerine geçmiş. Kılıç’ın şirketi devraldıktan sonra hemen belediyeden iki ihale alması dikkat çekti.

BURADA BİR AHMET ABİNİZ VAR!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, lise öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde, “Yıl içinde gençlerimizle sıkça bir araya gelip onları dinliyorum. Gençlerimizin isteklerinden yola çıkarak bu yıl da okullarımızda mezuniyet törenleriniz a’dan z’ye biz organize ediyoruz. Gözleri ışıl ışıl parlayan geleceğe umutla bakan, kendi İHA’sını, SİHA’sını, yerli otomobilini yapan bir gençlik var artık. Ufku geniş her türlü imkanı devlet tarafından sağlanan ve desteklenen bir nesil olacaksınız. Devletinizin desteği her zaman yanınızda olacak ve sizler milletimizin hem bugününü hem de yarınını inşa edeceksiniz. Arkadaşlarınızla öğretmenlerinizle vedalaştığınız lise hayatınızın son, yeni hayatınızın ilk gününde hepinize mutlu ve huzurlu yaşayacağınız başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Bugünün anısına sizlerin ismine özel hazırladığımız kalemlerinizi her gördüğünüzde bir Ahmet abiniz olduğunu ve istediğiniz zaman ona ulaşabileceğinizi mutlaka bilmenizi istiyorum” demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.