Celal Sevinç: O ateş bize ışık olacak

Celal Sevinç: O ateş bize ışık olacak
2 Temmuz 1993'te Sivas’ta ateşe verilen Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenler Bakırköy’de anıldı. CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Sivas'ta yanan ateşin dumanından kuşlar bile geçmez oldu. O ateş bizlerin yoluna ışık olacak. Gerçekten acımız büyük” dedi

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Bakırköy’de de Sivas katliamında yaşamını kaybedenler anıldı. CHP İlçe Başkanlığı’nın Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği etkinlikte, şiirler okundu, semah ekibi de gösteri yaptı. CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Gizem Başaran Arslan, dünya tarihinde insanlığı hedef alan en acımasız katliamlardan biri olan Madımak katliamının insanım diyen, insan olma onuru taşıyan herkesin içinde hiç kapanmayacak bir yara olduğunu ve o yaranın hala kanadığını ifade etti. 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nde insanın insanca yaşaması için mücadele eden 35 aydının canına kıyılmakla birlikte, insanlığın, masumiyetin ve vicdanın da yakıldığını söyleyen Başaran Arslan, “Daha ötesi kendine devletim diyen birileri o insanlığın, o aydınlığın ve o masumiyetin yakılmasına göz yummuştur” dedi. Arslan, “Madımak katliamının utancı ve kara lekesi bu devletin alnında duracaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.


Bu gün değilse yarın!

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ise “Acımız taze, öfkemiz diri. Onlar yani gerici güruh ve yobazlar unutturmaya çalıştıkça daha bir gür ses ve öfke ile unutmayacağız, unutturmayacağız Sivası” dedi. Ne yapılan katliamları, ne de devrim şehitlerini unutmayacaklarını belirten Sevinç, “Yüzleri gibi vicdanları kararmış yobazlar, tekbir getirerek büyük bir histeri içinde yaktılar o güzel insanları. Bunun adı teröre tapmadır. Tarihimize bu kara lekeyi yazdıranlar, şimdi utanmadan unutturmaya çalışıyorlar ama unutturamayacaklar. O Madımak, utanç müzesi olacak. Bu gün değilse yarın olacak ama mutlaka olacak” ifadelerini kullandı. Sevinç, “Türkiye çağdaşlaşmadıkça, demokratik ve laik bir hukuk düzenine kavuşmadıkça, anayasal bir devlet düzeni sağlanmadıkça, tüm yurttaştan toplanan vergi ile tek bir mezhebe hizmet eden Diyanet var oldukça, devlet Alevileri yok saydıkça, mezhepsel ve etnik asimilasyona devam ettikçe, toplu kıyımlardan dolayı ailelerden özür dilemedikçe kardeşlikten bahsedilemez” tepkisini gösterdi.


O ateş bize ışık olacak

Konuşmasını sürdüren Bakırköy İlçe Başkanı Sevinç, “Bırakın özür dilemelerini dönemin Başbakanı olan kadın, ‘Çok şükür, otel dışında hiçbir vatandaşımıza bir şey olmadı’ diyecek kadar Türkiye Alevisinden, aydınından, sanatçısından, yazarından nefret ediyor. ‘Onlar ölsün benim vatandaşıma bir şey olmasın’ diyecek kadar da, cehaletini tüm Türkiye'ye gösterdi.
Sivas'ta yanan ateşin dumanından kuşlar bile geçmez oldu. O ateş bizlerin yoluna ışık olacak. Gerçekten acımız büyük” diyerek sözlerini tamamladı. Programın devamında Kadın Kolları Başkanı  Hamide Yazıcı, Alevi Dernek ve Vakıf yöneticileri temsilcileri de birer konuşma yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.