Çetin Çapan, ön seçim için toplanan imzaları CHP’ye teslim etti

Çetin Çapan, ön seçim için toplanan imzaları CHP’ye teslim etti
Yerel seçimlerde Çekmeköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Çetin Çapan partililerin ön seçim için topladığı imzaları CHP ilçe başkanlığına teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçimler için adaylar belirlenmeye başlarken ön seçim tartışmaları da devam ediyor. İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde ön seçim isteyen CHP’liler imza kampanyası başlatmıştı. CHP’den Çekmeköy Belediye Başkanlığına aday adayı olan Çetin Çapan önderliğinde başlatılan imza kampanyasına 2 bin 250 partili destek verdi.

Çetin Çapan 2 bin 250 partilinin ön seçim talebi için verdiği imzaları dün CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığına giderek bizzat teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Çapan, ilçede kaydı bulunan parti üyelerinin yüzde 70'inin imzasını aldıklarını açıkladı.

a9-3.webp

“Başkan adayını üyeler seçmeli”

Çapan imzaları CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanışman Tutan'a teslim etti. 85 sayfalık imzaları ilçe başkanına teslim eden Çapan, "Belediye Başkan adayını da CHP tabanı üyeler seçmeli" diye konuştu.

“İmzaları namus sayıyorum”

İlçe başkanlığı önünde bir açıklama yapan Çetin Çapan şunları söyledi: "Bir arada durmak ve birlik olmak için her şeyi yapacağız. Ben bu imzaları 100 gönüllü arkadaşımla birlikte tek tek evlere giderek topladım. O nedenle bu imzaları namus sayıyorum. İlçede adayı parti örgütü seçsin, temayül yoklaması yada ön seçim olsun.Üyelerimiz başkan adaylarını kendileri seçmek istiyor. Tüm sayının yüzde 70'inin imzasını aldık. 3.5 yıl önce beni bu ilçeye örgütümüz çağırdı. Bu ilçede çalışmalara başladım. Ben aday belirleme sürecinde Çekmeköy CHP iradesinin yansımasını arzuluyorum. Belediye başkanı adayını da üye iradesi seçsin" dedi.

a8-5.webp

Başkan Tutan: Karar Genel Merkezin

İmzaları Çapan’dan teslim alan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tutan ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu talebi daha önce sözlü olarak CHP İl Başkanlığı'na iletmiştim. Şimdi bu imzaları da ileteceğim. Genel merkezimizin vereceği karar başımızın üzerinde olacaktır."

a3-72.webp

“Birlik olalım”

Öte yandan eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini de açıklayan Çetin Çapan, parti tabanına birlik çağrısı yaptı.

İmza toplama sürecinde yaşadıklarına da değinen Çapan şunları söyledi: "Çok şeyler konuşuluyor. Bu laflar geliyor kulağımıza. Ben kimsenin kulu kölesi olmadım. "CHP'liler şimdiye kadar seçim mi kazandı?" diyorlarmış. Bu laflar duyulmasa bile sıkıntılı sözler. Herkes biliyor ki bu örgüt darbe ve cezaevlerinde bedel ödemiş yapıdan oluşan bir örgüttür. 35-40 yaş üstü hemen hemen her bireyin de başına gelmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlere "çöp" deniyormuş. Ben buradan diyorum ki, 'Bir arada duralım. Birlik olalım. İktidara giden yolda hep beraber olalım.' Ama bu imzayı toplarken bile ilçede aday adayı olan partimizin elemanları karşı imza toplamaya kalktılar. Bu partinin ilçesi var, örgütü var, ili var, genel merkezi var. Ama birkaç danışman burada aday görüşmesi yapıyormuş" diye konuştu.

“Örgütün sesini görmezden gelmeyin”

Çapan, CHP Genel Merkezine 'Örgütün sesini, talebini görmezden gelmeyin.' diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.