Cevdet Eroğlu: İnşaat maliyetleri ciddi anlamda yükseldi

Cevdet Eroğlu: İnşaat maliyetleri ciddi anlamda yükseldi
Cemrem İnşaat ve Mimarlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Eroğlu, inşaat sektöründe çok ciddi maliyet artışları yaşandığını belirterek, pahalılığa dikkat çekti. Eroğlu, “Geçen yıl beton fiyatı 280 liraydı şimdi bin 100 lira” dedi

Cemrem İnşaat ve Mimarlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Eroğlu, inşaat maliyetlerinde yaşanan pahalılığa dikkat çekti. Geçen yıla kıyasla çok sayıda inşaat malzemesinin fiyatının ciddi anlamda arttığını kaydeden Eroğlu, işçi maliyetlerinde de farklı bir durum yaşanmadığını söyledi. Eroğlu, “İşçi maliyeti yüzde 120'lere ulaştı. Malzeme maliyetleri 1'e 4 arttı. Geçen yıl demir 3.8 liraydı şimdi 16 lira. Beton 280 liraydı şimdi 1100 lira oldu. Basit bir kapıyı 800 liraya yaptırıyorduk şu an 3 bin 500 lira oldu. Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı faiz oranlarını düşürdü ancak elinde konut stoğu olan müteaahhit arkadaşlar da 400-500 bin lira fiyat artışı yaptı. Çok ciddi bir pahalılıkla karşı karşıyayız” dedi.

Konut fiyatları uçuyor

100 metrekarelik bir evin maliyetinden de söz eden Eroğlu, “100 metrekare daire arsa payı hariç 650 bin lira. Çok daha uç mahallelerde 500 bin liraya düşürürler. Ev fiyatları da son 1 yılda inanılmaz şekilde arttı. Geçen yıl bu zamanlarda 300 bin lira olan ikinci el konut bile 900 bin liraya çıktı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.