CHP bir ilçede daha sonuçlara itiraz etti!

CHP bir ilçede daha sonuçlara itiraz etti!
31 Mart seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte partiler itiraz haklarını kullanmaya başladı. CHP bugün İstanbul’un iki ilçesinde sonuçlara itiraz etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in Arnavutköy ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıklamasının ardından bir itiraz haberi daha geldi. CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu, ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ederek yeniden sayım için yanıt beklediklerini açıkladı.

Kişisel X hesabından konuya dair bir mesaj paylaşan Aykut Erdoğdu, Ümraniye’de oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti. İlçe seçim kurulunun kararını beklediklerini ifade eden Erdoğdu, süreci yakından takip ettiklerini ve vatandaşlara gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Erdoğdu’nun paylaşımında; “Ümraniye’de oyların yeniden sayımı için itiraz ettik. Şu an ilçe seçim kurulunun kararını bekliyoruz. Süreç hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

s-16a0a17807dcba3a11d3281305bc022d3fa14611.webp

İtiraz reddedildi

İlk paylaşımının hemen ardından bir mesaj daha yayınlayan Aykut Erdoğdu, Ümraniye ilçesinde oyların yeniden sayılması için yapılan itirazın ilçe seçim kurulu tarafından reddedildiğini açıkladı. Erdoğdu, itiraz haklarını il seçim kuruluna taşıyacaklarını belirtti.

İşte Aykut Erdoğdu’nun son paylaşımında yer alan ifadeler:

“Ümraniye’de yaptığımız itirazı ilçe seçim kurulu reddetti.
Ümraniye’de oylar yeniden sayılmayacak.
Ancak Gazi Osman Paşa’da AK Partinin yaptığı itirazın kabul edildiği ve oyların yeniden sayılacağına ilişkin bilgi var.
Bu büyük haksızlık olur.
İl Seçim Kurulunda itiraz edeceğiz.
Durumu takip ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.