CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen: Emek hırsızlığı yapmayın!

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen: Emek hırsızlığı yapmayın!
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı hedef aldı. Yılmaz'ın İBB'nin Silivri'de gerçekleştirdiği çalışmaları kendi çalışmalarıymış gibi lanse ettiğini anlatan Esen, “Kimse kimsenin hizmetine çökmesin, emek hırsızlığı yapmaya çalışmasın” diye konuştu

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür'ün eşliğinde, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve partililerin katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı eleştiri bombardımanına tuttu. Silivri'de Belediye Başkanı Volkan Yılmaz eliyle sürekli algı operasyonları yapıldığını vurgulayan Esen, “Bizler CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nı iktidara yürüyüş merkezi olarak yönlendiriyoruz. CHP bugün hem yerelde hem de ulusalda iktidara yürüyor. Bizlerde ilçe temsilcileri olarak bu misyonu üstlenmiş olarak sizlerin karşısındayız.İlk seçimde iktidarımızı geri alarak Silivri'mizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi'nde belediye başkanımızın söylemleri oldu. kendisi artık halkı yalana ittiği için bizlere de açıklama yapma zorunluluğu doğdu. Bugünkü gündemimizin ana sebebi belediye başkanının yapmış olduğu açıklamalara karşı kamuoyunu ve halkı bilgilendirmek olduğunu belirtelim. Algı konusunda hiçbirimiz eline su dökemeyiz. Yapılmayanı yapılmış gibi gösteren bizzat kendisidir” dedi.


Üç maymunu oynuyor

Yılmaz'ın İBB'nin yaptığı çalışmaları kendi yapmış gibi kamuoyuna sunduğunu anlatan Esen, “İBB'nin yapmış olduğu çalışmaları kendisi yapmış olarak göstermesi bir adet haline geldi. Yapmış olduğu açıklamadan şunu anladık, kendisi bizim sıkı takipçimiz. Bunu her seferinde kürsü de dile getiriyor. Sürekli siyaset üzerinden konuyu bize çekerek kendine farklı mecralar açıyor. Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde kadim şehrimiz İstanbul'un 39 ilçesinde muazzam çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan birinin Silivri olduğunu kimse yadsıyamaz. Başkalarının projelerine çökerek bunu kimse huy haline getirmemelidir. Emek hırsızlığı nasıl olur bunu hep birlikte irdeleyelim. birinci proje falezler projesi. Bunu İBB'ye sunarak orada gerekli çalışmalar başlatıldı. Proje İBB başkanına ait olmasına rağmen kendisiyle hiç topa girme gereği duymadı fakat kendisi üç maymunu oynadı. CHP buna sahip çıkarken, çevrecileri dinlerken, çözüm noktasında ortak sonucu bulmaya çalışırken, belediye başkanımız naptı aynı gün davet etmemize rağmen İSKİ'nin Alibey Mahallesi'nde yapmış olduğu altyapı asfaltlama çalışmalarını gezdi. Bu emek hırsızlığı değil de nedir?” diye sordu.


Karşısında durmaya devam ederiz

Yılmaz'ın İSKİ'nin çalışmalarını dahi sahiplendiğini kaydeden Esen, “Belediyemizin yapmış olduğu preji türlü çalışmaları var. İlk etabı devlet hastanesi çevresinde, Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde yapıldı. İBB ekiplerinin çalışmalarıyla gerçekleşti. Burada kaldırımlar, yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı. Birçok çalışmaya imza atıldı. Silivri Belediyesi de bu çalışmaların içine heykeli dikti. Sonra da başında poz verdi. Silivri'de de kırmızı-bordo taksiler Ekrem Başkan'ın çalışmlarıyla sarıya döndü. Bunun sonucunda Silivri Belediyesi çalışanları sadece kendi belediye başkanına teşekkir pankartları astı. İSKİ merkez mahallelerimizde Alibey'de ve Selimpaşa'da altyapı çalışmaları yaptı. 20 yıldır girilmeyen sokaklara girildi. Daha önce İSKİ'nin kısmen yapmış olduğu çalışmalarının tamamını İBB yaptı. Yine pankartlarda Volkan Yılmaz'a teşekkür edildi. Volkan Yılmaz böyle yapmaya devam ettikçe bizler karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.



Yazık günah

İBB'nin emeklerinin yok sayılamayacağını vurgulayan Esen, “Volkan Yılmaz, İSKİ'nin vizyon olarak ortaya koyacağı projelerden hiçbirini yapamadan 5 yılını dolduracak. Burada da kaybeden İstanbul, doğa ve çevre olacak. Bırakın bitirmeyi başlayamayacağını üzülerek söylüyorum. İSKİ'ye halletmesi gereken çevre konuları söyleyince verilen cevap bütçe yok. İSKİ'nin biran önce yapılacak çalışmalar için enerji sarf etmesini istiyoruz.  Yazıktır, günahtır. Bunca emek yok sayılamaz, görmezden gelinemez. Kendisi diyor ki bir telefonumla İSKİ 32 Köprü'nün çalışmalarına başladı. Yaptığımız çalışmaları görmek istemiyor. Bugün İSKİ ilçede kronik sorunlara çözüm buluyor. Yıllardır Gümüşyaka Değirmen beldelerinde bulanık su sorunları yaşanmaktaydı. Bu sorun yıllardır çözülemedi. Biz gerekli başvuruyu sağladık ve bölgenin bu su sorunu hal olacak. Bugün müsilajın en büyük sorunu atık suların denize karışmasıdır. İBB sayesinde ilçemizde 100 kilometre uzunluğunda atık su hatları yenilendi. Selimpaşa'dan Silivri'ye kadar tek bir damla atık su karışmıyor. Yıl olmuş 2021 ama köylerin derelerine halen atık su gidiyor. Biz bunları tespit edip İSKİ ile birlikte gerekli çalışmaları sağladık” dedi.


Her konuda çözüm sunuyoruz

Silivri'deki her sorunun çözümü için devrede olduklarını kaydeden Esen, “Bugünkü amacımız İBB şunu, bunu yaptı değil. İSKİ'yi anlatmak için ayrı bir toplantı masası gerekli. Bunları ayrı bir masa da konuşacağız. Bir algı yönetimini daha gözden geçirmek için uçkun yönetim mücedelesi, İBB'nin sorumluluğunda, rektörle mücadele hizmetleri. Bizden önce 10 personel 5 ekiple yapılıyordu.Bizim dönemimizde iki katına çıkartılarak 20 personel, 7 ekiple başlandı. Buradan soruyorum sen zamanında çöpü toplamazsan, çevre temizliğini doğru düzgün yapamazsan, sen otları biçemezsen biz ne yapalım? Merak etmesin rektörle mücadele konusunda da uzman ekiplerle çalışıyoruz. Bu anlamda önümüzde raporlar da var. Kendisinin iddia ettiği gibi bir durum söz konusu değil. Beyaz Masa'ya gelen sorunları göz önüne alarak çözüm sunuyoruz. Ama çözüm önerilerine baktığımızda ilaçlama ilk sırada bile değil. Yıllar sonra derelerin temizliği ilk defa bu yıl yapıldı. Siz üzerinize düşeni yapın. Biz uçkunla mücadelede üzerimize düşeni yaparız. Biraz da İBB'nin desteklerinden bahsetmek istiyorum. Sayın Bşkanımız Ekrem İmamoğlu göreve gelmeden önce anne kart diye bir uygulama yoktu ama bugğn bu uygulama var. Askıda fatura projesi dokuzuncu ödülünü aldı. 56 milyon TL'ye yaklaştı. Sizin vizyonunuz Askıda Ekmek'le sınırlı, bizim vizyonumuz Askıda Fatura ile ödül almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Plansız ve vizyonsuz

Volkan Yılmaz'ı plansız, vizyonsuz hareket etmekle eleştiren CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Kentsel Dönüşüm konusu üzerinden Mis Sokakta yıkılan binaların yenilenmesi beklentisi yerine otopark yapılması ve Varnalı Konutlarına değinerek halkın belediyeye olan güvenini yitirdiğini ve belediyenin itibar kaybettiğini söyledi. Esen, kentsel dönüşümün ilçe belediyesinin tek başına altından kalkamayacak kadar güç bir iş olduğunu belirtirken İBB ile işbirliği gerekliliğine işaret etti ve Belediye Konutları Bölgesinde böyle bir girişimin sürdürüldüğünü belirtti. “Silivri'de yollar daraltılıyor, kaldırımlar genişletiliyor. Biz de şehirlerin araçlar değil insanlar için olduğuna inanıyoruz ama bu trafik aksamadan gerçekleştirilmeli” diyen Esen, sahile giden Sanatkarlar Caddesinde trafik sorununun artarak devam edeceğine işaret etti.


Ülkenin bekası CHP'dir

Başkan Yılmaz'ın İBB'deki son konuşmasında, CHP'yi terör örgütleriyle yan yana getirdiğini vurgulayan Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreci görüntüleri ve Silivri Belediye Başkanının MHP Milletvekilliği Adaylığı zamanında AK Parti hükümetine yönelik söylemlerini izletti, “Kim kimi sıfırladı görüyoruz. Ama biz aynı noktadayız” dedi. “CHP Türkiye Cumhuriyetinden de eski bir parti” şeklinde konuşan Esen, ülkenin beka konusunun CHP güvencesinde olduğunu belirtti.


Hızır Paşaların sonu göründü

Silivri'de de Türkiye'de de iktidarın çok yakında değişeceğini de vurgulayan Esen, “Ne diyordu Pir Sultan Abdal, 'Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır! Güvendiğiniz padişahınız, o da bir gün devrilir!' Hızır Paşaların sonu göründü, sıra padişahlarına geldi. Vatandaşlarımız emin olsunlar CHP var ve dimdik ayakta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Geldikleri gibi gidecekler'” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.