CHP Silivri: Silivri halkı adına soruyoruz!

CHP Silivri: Silivri halkı adına soruyoruz!
CHP Silivri İlçe Başkanlığı basın açıklaması yaparak, Silivri'de yetişen bir takım tarım ürünlerinin belediye içindeki kişilerce zimmetlerine geçirilerek satıldığını iddia etti. Yapılan açıklamada, “Silivri halkı adına soruyoruz, konu hakkında neden hiçbir işlem yapılmıyor” denildi

CHP Silivri İlçe Başkanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak, Silivri Belediyesi ile ilgili şok bir iddiayı gündeme taşıdı. Yapılan açıklamada, “Silivri Belediye Başkanı’nın ifadeleri ile Silivri Belediyesi’nin 2500 dönüm arazide arpa, buğday, yemlik bezelye, ayçiçeği ve silajlık mısır ekimi gerçekleştirdiği;  bu arazilerde ekilen tarım ürünlerinden elde edilen hasatın çiftçimize, hayvancılıkla uğraşan köylümüze; ayçiçeğinden elde edilen hasatın ayçiçeği yağına çevrilerek 5 Lt’lik tenekeler halinde ihtiyacı olan ailelere GIDA BANKASI kanalı ile verilmesini Belediye Meclis kürsüsünden ve gerçekleştirdiği konuşmalar ile defalarca dile getirmiştir. Ancak, ekilen 2500 dönüm arazide hangi ürünün kaç dönüme ne kadar; ekilen ürünlerden ne kadar hasat elde edildiği; elde edilen hasatın hangi koşullar ile çifti ve köylüye dağıtımını gerçekleştirdiği konusunda herhangi bir bilgilendirmede bulunmamıştır. İlgili ürünlerin ekim, dikim ve dağıtım verileri sayısal olarak Silivri Belediyesi envanterinde kayıtlı olduğu, bu bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılabilir olduğu kanısında değiliz. Eğer var ise lütfen kamuoyu ile paylaşsınlar, bizde kamuoyu da şeffaf bir biçimde bilgilensin” denildi.



Silivri halkı ile paylaşacağız

Açıklamanın devamında Silivri Belediyesi'ne eleştiri getiren CHP İlçe Başkanlığı, “Son dönemlerde basında ve kamuoyunda sıkça dile getirilen O.Y. isimli bir vatandaşımızın 24.02.2022 gün ve 2200935719 sayılı CİMER’e başvurusu ile “Silivri Belediyesi’nde oluşmuş bir grubun Silivri Halkı’nın malı olan tarımsal ürünleri örgütlü bir şekilde zimmetlerine geçirerek, sattıklarını” öğrenmiş bulunuyoruz. Silivri Belediye Başkanı veya idare bu olanlardan haberdarlar ise kötü, değillerse daha da kötü olan vahim hadiselerle ilgili Belediye birimlerinin, müracaattın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapıp yapmadıkları; Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup bulunmadıklarını CHP Silivri İlçe Başkanlığı olarak, Silivri Halkı adına soruyoruz. Bu konunun işleyişi ile ilgili kamuoyumuz doğru aydınlatılmadığı, bilgi verilmediği takdirde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından O.Y. isimli vatandaşımızın CİMER’e yaptığı müracaat, yerel basında çıkan haberler ve CHP Silivri İlçe Başkanlığı basın bildirisini suç duyurusu kabul ederek işlem yapılmasının kamuoyu yararına olacağı düşünüyoruz. İlgili olay ile ilgili gelişmeleri ve süreci titizlikle takip ettiğimizi, süreç ile ilgili aşamaları Silivri Kamuoyunu paylaşacağımızı ifade ediyor saygılar sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.