Çiçek gibi ihale!

Çiçek gibi ihale!
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve gelmesiyle birlikte belediyenin çiçek ihalesi hep aynı firmaya gitti. Arısoy’un 2019 yılında başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 'çiçek alımı ve gönderme’ ihalelerinin hepsi Selin Çiçekçilik isimli firmaya verildi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - Zeytinburnu Belediyesi’nin her yıl yapılan ‘çiçek alımı ve gönderme’ ihalelerini kazanan firma 31 Mart 2019 tarihinden bu yana hiç değişmedi. Zeytinburnu’nda Murat Aydın’dan sonra koltuğa oturan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’la birlikte bazı firmaların kendi alanlarındaki ihaleleri her yıl  tek başına kazandıkları belirlendi. Bu firmalardan biri de Selin Çiçekçilik oldu.

3 ihaleye yalnız girdi
Zeytinburnu Belediyesi’nin her yıl alım yaptığı ‘çiçek alımı ve gönderme işi’ başlıklı ihalesi 2019 yılından beri hep aynı firmaya verildi. Selin Çiçekçilik, 2019 yılından beri belediyenin her yıl yaptığı çiçek ihalesine davet aldı. Kazandığı dört ihalenin üçüne de tek başına giren Selin Çiçekçilik'in girdiği son ihaleye ise 1 firma daha teklif verdi. Zeytinburnu Belediyesi’nin çiçek ihalesi için belirlediği yaklaşık maaliyet 734 bin lira oldu. İki firmanın teklif verdiği ihale yine Selin Çiçekçilik’e gitti. Şirket böylece Arısoy’un göreve gelmesinin ardından dördüncü çiçek ihalesini de kazanmış oldu.

Şirket sahibi dernek başkanı çıktı
Kamu İhale Kurumu (KİK) kayıtlarına göre Selin Çiçekçilik’in, Arısoy döneminde aldığı ihaleler dışında başka bir kaydı görünmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre firmanın ortakları Mehmet Yalçın ve Necmettin Yalçın. Yalçın’ın Zeytinburnu Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin eski başkanlarından biri olduğu da öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.