Çocuğu kandırdı evi soydu

Çocuğu kandırdı evi soydu
Beylikdüzü'nde kendisini başkomiser olarak tanıttıktan sonra "Adınız kuyumcu soygununa karıştı" diyerek 13 yaşındaki çocuktan evdeki para ve ziynet eşyalarını alıp kayıplara karışan dolandırıcı, Beylikdüzü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince 73 saatlik güvenlik kamerası incelemesinin ardından yakalandı

Olay, 5 Mayıs Perşembe günü Beylikdüzü'nde yaşandı. İ.U.O, cep telefonu ile aradığı 13 yaşındaki çocuğa kendini başkomiser olarak tanıttı. Sahte polis, çocuğa, "Adınız şüpheli olarak kuyumcu soygununda geçiyor. Evdeki altın ve nakit paraları incelememiz için bize getirmeniz gerekli" dedi. Korkan çocuk, evde bulabildiği tüm altın ve nakit paraları, verilen adrese bıraktı. 28 bin TL , 5 bin 700 dolar ve altınları alan dolandırıcı ortadan kayboldu. Durumu öğrenen çocuğun ailesi, olayı polis ekiplerine bildirdi. Mağdurların ifadesinin ardından Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, inceleme başlattı.

 

73 saat izlendi

Konu hakkında ilçe genelinde çalışma başlatan polisler, 73 saatlik güvenlik kamerası kaydını izledikten sonra şüphelinin kimliğini tespit etti. İ.U.O.'nun Ataşehir'de bir adreste saklandığını belirleyen Beylikdüzü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, eve baskın düzenledi. Adreste bulunan şüpheli yakalanarak, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ayrıca ziynet eşyaları ve paraların büyük bir kısmı yapılan aramalar neticesinde bulunduktan sonra polis tarafından aileye geri iade edildi. İ.U.O., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.