Çocukları kullanan hırsızlık şebekesine operasyon

Çocukları kullanan hırsızlık şebekesine operasyon
İstanbul'da çocukları kullanarak hırsızlık yaptıran ve kamyonetleri çalarak palakalarını değiştirip suça karıştıkları belirlenen şebekeye operasyon yapıldı. Operasyonda beş şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin yakalanma anları polis kamerası tarafından görüntülendi. Şebekenin diğer 5 üyesinin ise daha önce yapılan ara operasyonlarda yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları araçlarla yaptıkları bazı hırsızlık olayları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Oto hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler çaldıkları kamyonetlerin plakaları değiştirerek hırsızlık olaylarında kullanan bir şebekenin peşine düştü. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin park halindeki kamyonetleri çaldıkları, bu araçları hırsızlık ve otodan hırsızlık eylemlerinde kullandıkları belirlendi. Şüphelilerin suç olaylarında yaşı küçük çocukları da kullandıkları belirlendi.

5 şüpheli yakalandı
Polis soruşturma sırasında yaptığı ara yakalamalarda çete üyesi 5 kişi farklı tarihlerde gözaltına aldı. Ferhat Ü.(31), E.E.(15), U.K.(15), E.E.(15), E.K.(15), yapılan işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2. operasyon da yapıldı
Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada polis, şebekenin diğer üyelerini yakalamak Ümraniye ve Maltepe ilçelerinde  önceki gün operasyon düzenledi.  Operasyonda çete yöneticisi olduğu öğrenilen Ümit C.(23), Emre C.(19) ile Y.K.(17), E.K.(14), R.B.(14) gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanma anları ise polis kamerası tarafından görüntülendi.

Çok sayıda hırsızlıkları var
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından suç örgütünün 2 Nisan 2020 ile 23 Haziran 2020 tarihleri arasında  9 oto hırsızlığı, 7 kez plaka hırsızlığı, 2 işyerinden hırsızlık bir otodan hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi. Operasyon sırasında ele geçirilen 9 adet otomobil bulunarak sahiplerine teslim edildi. Poliste işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ümit C. ve Emre C. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece suç örgütünün 7 üyesinin cezaevine atılmış oldu. Yetkililer olaylarla ilgili 1 kişinin daha arandığını Soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.