Çok sayıda tekne zarar görmüştü! Fırtınanın ardından son durum: 'İlk defa böyle bir afet yaşanıyor'

Çok sayıda tekne zarar görmüştü! Fırtınanın ardından son durum: 'İlk defa böyle bir afet yaşanıyor'
Önceki gece saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış Avcılar'da metrelerce yükseklikte dalgalar oluşmasına neden oldu. Çok sayıda teknenin suyla dolduğu barınakta, balıkçılar temizlik çalışması başlattı.

İstanbul'da önceki gece saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle Avcılar'daki Ambarlı Balıkçı barınağındaki 5 tekne zarar görmüştü. Çok sayıda teknenin suyla dolduğu barınakta, balıkçılar temizlik çalışması başlattı.

İstanbul'da önceki gece saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış Avcılar'da metrelerce yükseklikte dalgalar oluşmasına neden oldu. Ambarlı'da mendireği aşan dalgalar barınağa zarar verdi; deniz suyu teknelerin bulunduğu bölüme doldu.

Fırtınanın dün akşam saatlerinde etkisini yitirmesinin ardından balıkçılar teknelerine dolan suyu motopomplarla çekmeye, dalgaların getirdiği atıkları temizlemeye başladı. Tekne sahiplerinden Yaşar Bıçakçı, "Uzun senelerden beri ilk defa böyle bir afet yaşanıyor. Yaklaşık 6-8 yıl önce böyle bir fırtına yaşanmış ancak bu kadar zarar görülmemişti. Ben de tekne sahiplerinden biriyim. Bizim teknemiz zarar görmese de yaklaşık 5 tekne zarar görmüş durumda. Fırtınanın karadan çekip aldığı tekneler var. Bakımdayken zarar gören tekneler var. Afetin boyutu o kadar büyük ki dalgakıran olarak adlandırdığımız kayaları yerinden söktü çıkardı. Oldukça büyük zarar gördü barınağımız " diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.