Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu

Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu
Beyoğlu Belediyesi, Cumhuriyetin 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu” sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide, Cumhuriyete uzanan destansı yolculuğun karelere yansıyan hatıraları yer aldı

Beyoğlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İstiklal Caddesi ve Galata Köprüsü’nde fotoğraf sergisi açtı.“Cumhuriyet’in İstiklal Yolculuğu” adlı sergilerde, Cumhuriyete uzanan destansı yolculuğun fotoğraf karelerine ve belgelere yansıyan hatıraları yad edildi. Sergiye, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Bize armağan edildi

Sergide konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bir millet olarak bize bir cumhuriyet armağan edildi. Cumhuriyet Bayramını kardeşçe kutlamanın büyük heyecanı içerisindeyiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bizlere emanet bıraktıkları cumhuriyete bu aziz devlete sonuna kadar sahip çıkacağız. İstiklal Caddesi’nin kurtuluş savaşında ayrı bir yeri var. Savaşın sonunda bu caddeye istiklal ismi veriliyor. Beyoğlu Belediyesi olarak İstiklal Caddesi’nde Kurtuluş Savaşını anlatan sergiyle vatandaşımızı buluşturuyoruz” dedi. Sergiye katılan Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ise "Bundan 97 yıl önce yaşanan aynı gururun bugün de yaşamanın sevincini hep beraber idrak ediyoruz. İstiklal Caddesi Kurtuluş Savaşı için önemli bir cadde.  Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. Bizden sonraki nesillere de Cumhuriyet Bayramını ulaştıracağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.