Cüneyt Arkın'ın naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi

Cüneyt Arkın'ın naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi
Cüneyt Arkın'ın naaşı Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak, tören yapılacak Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

Kalbinin durması nedeniyle 28 Haziran'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden sinemanın efsane ismi Cüneyt Arkın'a bugün düzenlenen törenle veda ediliyor.

Arkın'ın cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak tören için Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

Arkın'ın naaşı, burada yapılacak olan törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılanacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. 



 

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ünlü oyuncu 1937'de Eskişehir'de doğdu.

İlk evliliğini 1964'te Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın'ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. 1970'te Betül Işıl ile evlendi. Bu evliliğinden de Murat ve Kaan adlı iki oğlu dünyaya geldi.

Asıl mesleği doktorluğu bırakan Fahrettin Cüreklibatır, 1963'te Halit Refiğ'in dikkatini çekti ve Cüneyt Arkın adıyla sinema hayatına başladı. Kısa sürede 10'larca filmde rol aldı ve 1964'te Gurbet Kuşları filmiyle geniş bir izleyici kitlesine kendini gösterdi.

Yıkılmayan Adam, Vatandaş Rıza, Dünyayı Kurtaran Adam, Komiser Kemal, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Kara Murat gibi filmlerle simasını sinema izleyecisinin hafızasına kazıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.