Demirkan: Büyükçekmece bizimle değişecek!

Demirkan: Büyükçekmece bizimle değişecek!
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Gülcan Tekdemir Demirkan, Büyükçekmece'yi deniz ulaşımıyla tanıştıracaklarını söyledi.

Deniz otobüsü ve deniz feribotlarını yaygınlaştıracaklarını anlatan Gülcan Tekdemir Demirkan, “Büyükçekmece halkı Kadıköy'e, Bakırköy'e, Eminönü'ne deniz ulaşımıyla seyahat edebilecek. Büyükçekmece bizimle değişecek” dedi

CHP Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Gülcan Tekdemir Demirkan, sosyal medya üzerinden seçim vaatlerini anlatmaya ve adaylaşıp seçilmesi durumunda Büyükçekmece'de hayata geçireceği projeleri paylaşmaya devam ediyor. Göreve gelmeleri halinde ekolojik belediyecilik modelini benimseyeceklerini kaydeden Demirkan bu sebeple de Büyükçekmece'de deniz ulaşımının faal hale geleceğini vurguladı.

whatsapp-gorsel-2023-12-28-saat-16-21-08-0c22f0a9.jpg

Karbon salınımı azalacak

İzleyecekleri belediyecilik anlayışı modeliyle çevreci bir yönetim sergileyeceklerini ve deniz ulaşımına katkı vereceklerini anlatan Demirkan, “Sevgili Büyükçekmeceliler belediye olarak EKO (Ekolojik) Belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Daha az araba, daha çok deniz otobüsü, daha çok deniz feribotu kullanacağız. Yani karbon salınımı azaltacağız. İstanbul'a yakın olup İstanbul'un tadını çıkaramadığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu anlamda biz belediye olarak siz Büyükçekmecelileri İstanbul ile buluşturacağız. Eminönü, Bakırköy, Kadıköy biz Büyükçekmecelileri bekliyor olacak. Haydi Büyükçekmece değişime” ifadelerini kullandı.

Yaşam Köyü vaat ediyorum

Büyükçekmece'nin yaşlanan nüfusuna da dikkat çeken Demirkan bunun için de geliştirdikleri farklı bir projeyi anlattı. Demirkan, “Nüfusumuzun yüzde 14'ü yaşlılar, yüzde 54'ü ise orta yaşlılar kategorisinde yer alıyor. Bu demek oluyor ki ilerleyen zaman nüfusumuz yaşlanacak. Bu ortamda sizlere huzurevi vaat etmiyorum sizlere muhteşem mimarisiyle doğa içinde doğa evleri olan bir yaşam köyü vaat ediyorum. İçinde sosyal aktivitelerin yer alacağı bu yaşam kentinde hayat çok daha güzel olacak” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-12-28-saat-16-21-08-a8a071dd.jpg

İki yaka birleşecek

Büyükçekmece için iddialı projelerini sıralayan Demirkan iki yakayı birleştireceklerini de söyledi. Demirkan, “İki yakayı birleştiriyoruz. Fatih ve Dizdariye Mahallerimizi birleştiriyoruz. E-5 Karayolunu iptal edip, yolu yer altından vereceğiz. Üst taraftaki E-5 bölgesini ise doğa alanı haline getireceğiz. İçinde büyük ağaçların olduğu, koşu parkurlarının yer aldığı, dinlenme alanlarının olduğu, muhteşem bir proje. Bu projemizin adı da Büyükçekmece ormanı olacak” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-12-28-saat-16-21-07-da086177.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.