DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı Cem Birtürk Avşar projelerini anlattı

DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı Cem Birtürk Avşar projelerini anlattı
DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı Cem Birtürk Avşar, kazanması halinde 31 Mart'tan sonra vatandaşları nasıl bir belediye ve belediyeciliğin beklediğini açıkladı.

DEVA Partisi'nden Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Cem Birtürk Avşar, 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak projelerini sıraladı. Avşar kentsel dönüşüm hakkında dikkat çekici bir açıklamaya imza atarak; "Devletimizin de belediyemizin de vatandaşımızın da cebinden beş kuruş çıkmayacak" dedi.

Evlerin konumu aynı kalacak

Kazanmaları halinde kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini dile getiren Avşar; "İstanbul'da, Marmara'da beklenen bir deprem gerçeği söz konusu. Yüzlerce, binlerce on binlerce binadan bahsediyoruz. Bunları dönüştürmek mümkün mü? Dönüşüm mümkün ancak vatandaşlarımız gerekli kaynaklara sahipleri mi? Elbette değiller. Yeni nesil belediyecilikle birlikte kentsel dönüşümlerde kimsenin cebinden beş kuruş çıkmayacak. Evlerinizin konumu ve büyüklüğü aynı kalacak. Caddeler yenilenecek, park alanları kurulacak. Kent hava alacak. Otoparklar oluşturulacak" diye konuştu.

Gençlere de dokunuş

İlçede çok fazla genç nüfus olduğunu belirtip bu alanda da çalışacaklarını anlatan Avşar; "Çocuklarımız okullara gidiyor. Ancak gelecekte yapacakları meslekleri daha iyi öğrenmeleri gerekiyor. Pratik bilgileri daha çok deneyimlemeleri onları daha da öne çıkaracak. Peki ya hiç meslekleri yoksa? Bu bilinen klasik kursları unutun. Deva belediyeciliğinde öteleri hayal edin. Pratik deneyimler gerçekleştirilebilecek. İşe başlamadan önce deneyimleme atölyelerinde tecrübe kazanacaksınız. Yerinde yerel kalkınmaya değer katan çok önemli bir proje. Öğrenciler neyin nasıl yapıldığını öğrenecekler" ifadelerini kullandı.

Çalışmadan deneyim kazanacaklar

Avşar konuşmasının devamında sanayicilerle görüştüklerini ve gençlerin maksimum fayda alabilmesi için de bu yönde bir çalışma yaptıklarının altını çizdi. Avşar şunları söyledi; "Sanayici iş adamlarımızla görüştük. Gençler, öğrenciler belediyedeki imkanların haricinde haftanın bazı günleri veya saatlerinde kendi alanlarına ait firmalarda, şirketlerde deneyim elde etme imkanı bulacak. Bu da onlar için çok önemli bir husus. İş hayatında daha yüksek gelir elde edebilmenin anahtarlarından biri haline gelecek"

Esnafı 'mutlu' edecek uygulama

31 Mart sonrasında esnaflara da zincir marketlerle rekabet etme imkanı sunacakları konusunda söz veren Cem Birtürk Avşar, 'Mutlu Esnaf' isimli uygulamayla toplanan taleplerle birlikte artık büyük markalardan daha ucuza ürün satılabileceğini ve bunun da herkesi kalkındırabileceğini sözlerini ekledi.

Avşar'ın projelerini anlattığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.