Devlet ivedilikle harekete geçmeli

Devlet ivedilikle harekete geçmeli
İYİ Parti Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Enver Demir son zamanlarda artan intihar olaylarına değinerek; "Devlet ivedilikle harekete geçmeli" dedi.

İYİ Parti Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Enver Demir son zamanlarda artan intihar olaylarına değindi. "Ülkemizde intihar olayları hızla artıyor. Bizim inançlarımız, bizim kültürümüz, devleti yöneten insanların o ülkede yaprak kımıldasa ondan sorumlu olduğunu söyler" diyen Demir, "İntihar eden insanlar için, onun psikolojik sorunları varmış, işte geçmişte birtakım hataları varmış gibi onları ve yakınlarını rencide edecek sözlerin söylenmemesi gerekir. Bu tür söylemler, devlet yöneticilerinin sığınacağı gerekçeler olmamalı. Dolayısıyla, devletin bütün organlarının ve toplumun, bu tür intihar vakalarını ortaya çıkaran gerekçelere dikkat etmesi, dikkat kesilmesi  gerekir" ifadelerini kullandı.

İstihdam yaratılmalı
Gelir dağılımında ciddi bir adaletsizlik olduğunu vurgulayan Enver Demir, "İntihar eylemleri konusunda en dikkatli olması gerekenler ülkeyi yönetenlerdir. Çünkü ;  İntihar vakaları hızla artıyor.Buna göz yumamaz,kulak tıkayamayız.Bu siyasi bir olay değil,toplumsal bir yara haline gelmiştir.Hükümetin acilen işsizlik ve yoksulluğa çareler araması ve tavan yapan gelir dağılımı adaletsizliği konusunda önlemler alması gerekir. Bu konu, yani ; intihar eylemleri, yapılan sosyal yardımlar vs. geçici tedbirlerle geçiştirilecek bir mesele olmaktan çıkmıştır. İnsanlar,iş istiyor,aş istiyor.Toplumun ciddi sorunları var. Dolayısıyla, İstihdam yaratmak ,istihdam alanlarına öncelik vermek gerek. Bunları sadece intihar eylemleri için değil, genel bir sorunu çözmek adına da öncelikli ele almak lazımdır. Ülke olarak bu sıkıntıların sebeplerini ortadan kaldıramazsak, yarın daha büyük olaylarla karşı karşıya kalacağımız aşikardır" önerisinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.