DİSK Genel İş yenilendi

DİSK Genel İş yenilendi
Kongresini tamamlayan DİSK Genel İş Sendikası'nın yeni yönetimi belli oldu DİSK Genel İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, DİSK’in 18. Olağan Genel Kurulu'nda genel yönetime seçilerek Daire Başkanı oldu

Ankara Greenpark Otel’de yapılan kongrede konuşan DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sermaye için yapılan vergi indirimleri ve emekçilerin sırtına binen yükün ağırlığından bahsederek, insanca bir yaşam için gerekli olan maddelerin artık ulaşılamaz hale geldiğini belirtti.

Çalışkan, “Ülkenin ekonomik olarak düzelmesi siyasi olarak düzelmesiyle çözülür. İnsan söylediklerinden değil sustuklarından da sorumludur. Biz susmayacağız. Demokrasi işçi sınıfının teminatıdır. Demokrasi yoksa ekmeğimiz azalır. Demokrasinin, emeğin Türkiye'sini kuracak olan da sizlersiniz, bizleriz” dedi.

Haksızlıklara karşı duracağız
Belediye işçilerinin taleplerini de sıralayan Çalışkan, “Kamuda sözleşmeli, geçici ücretli personel istihdamı yerine kadrolu ve iş güvenceli istihdam sağlansın. Belediye şirket işçileri de kamu hizmeti yapıyor. Bu nedenle tüm belediye işçileri haklar konusunda eşit olsun diyoruz. Eşit iş yapan kamu çalışanları arasında mali, sosyal ve özlük giderilsin diyoruz. Belediye işverenlerine çağrımız şudur, Belediye genelinde önceliklerini ekonomik kriz nedeniyle binlerce belediye işçisinin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanmalıdır. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin insanca yaşayacağı düzey denetim altına alınmalıdır. Olan işyerlerinde ise belediye işçilerinin eriyen ücretlerini iyileştirecek ek protokol görüşmeleri derhal başlatılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerde partilerin, halkın beklentilerine yanıt verecek şekilde toparlaması gerektiğini de değinen Çalışkan, “Emek mücadelesi veren sendikamız her türlü otoriterliğe, temsiliyete, ayrımcılığa, ırkçılığa, savaşa, sömürüye, hukuksuzluğa ve vicdansızlığa karşı duruyor. Önümüzdeki dönemde yine tüm bunlara karşı her türlü baskıya, zorluğa rağmen tarihimizden aldığımız güçle, sınıf dayanışmasıyla, umutla daha iyi bir dünyaya olan inancımızla sıkılır yumruklarımızla hep birlikte karşı duracağız” dedi.

İşçinin başı öne eğilmeyecek
DİSK/Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, 18. Olağan Kurulu’nda yönetime seçilerek Daire Başkanı oldu. "Emeğimiz, Haklarımız ve Geleceğimiz için Ayaktayız" üst başlığıyla gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurullarının ardından hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Çiftçi, yaptığı açıklamada örgütlenmenin önemine dikkat çekti. DİSK'in tarihsel görevinin, yaşadığımız bu ağır tabloyu tümüyle değiştirecek bir örgütlenmeyi, mücadeleyi ve yürüyüşü hep birlikte büyütmek olduğunu belirten Çiftçi, emek, demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi vurgusu yaparak, öncesinde Silivri’den Bakırköy’e olan sorumluluk alanında “Nasıl ki belediye işçilerinin başının öne eğilmesine izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Emeğin Türkiye'sini kuracağız

Belediye şirket işçilerine kadro verilmesi için kamuoyu oluşturmaya, belediye şirket işçilerinin uğradığı ayrımcılığı duyurmaya ve kadro haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Adil Çiftçi, yeni yönetimde görev almaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Her türlü otoriterliğe, tekçiliğe, ayrımcılığa, ırkçılığa, savaşa, sömürüye, hukuksuzluğa ve vicdansızlığa, nasıl ki bu güne kadar her türlü baskıya ve zorluğa rağmen tarihimizden aldığımız güçle, sınıf dayanışmasıyla, ve daha iyi bir dünyaya olan inancımızla karşı durmaya devam edeceğiz. Yaşanabilir bir ülkeyi, aydınlık bir ülkeyi, bilimin ve aklın egemen olduğu bir ülkeyi yani emeğin, eşitliğin ve adaletin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.