Doğu Perinçek: Bu düzen değişecek

Doğu Perinçek: Bu düzen değişecek
Partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, günümüzdeki zorluklar karşısında karamsar olmadıklarını belirtti ve karar verici olmak için halkı siyasete katılmaya çağırdı. Perinçek, “Biz siyaseti, rantçılara, faizcilere, tefecilere, Amerika ve Avrupa işbirlikçilerine bırakırsak hep yakınırız. Onun için siyasete gireceğiz. Siyasi olacağız. Bu düzeni değiştireceğiz” açıklamasını yaptı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığının düzenlediği “Büyük Beylikdüzü Buluşma kahvaltısında” vatandaşlarla buluştu. Kahvaltıya partililerin yanısıra Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda Dr. Doğu Perinçek, ülkemizin önündeki ekonomik ve askeri zorluklara dikkat çekti. Davul zurna eşliğinde karşılanan Perinçek, büyük çoğunluğu kadın olan katılımcılara hitap etti. Zorluklara karşısında karamsar olunmaması gerektiğini belirten Perinçek, zorlukların olduğu yerde Vatan Partisi’nin olduğunu söyledi.

Sorunları çözeceğiz

Perinçek, Türkiye’nin önündeki zorlukları nasıl aşacağını şu ifadelerle anlattı: “Burada Türkiye’mizin sorunlarını çözecek insanla var. Ben sizleri o makamda o duruşta görüyorum. Türkiye’mizin sorunlarını çözeceğiz. Zor bir döneme giriyoruz. Önümüzde çok zor bir dönem var. Zaten bunu günlük hayatımızda çarşıya, pazarda, maaşlarınızı aldığınız zaman görüyoruz. Coğrafyamıza bakıyoruz Türkiye’mize uzatılan namlulara bakıyoruz. Bir de bu zorluklar var. Hem ekonomik zorluklar hem de Türkiye’mizin güvenliği ile ilgili zorluklar var. Ama Vatan Partisi de var. Onun için zorluklardan korkmuyoruz. Zorluklar bizden korksun, zorluklar Türk Milletinden korksun, Vatan Partisi’nden korksun. Zorluklarda biz yalnız zorluğu, yoksullukta yalnız yoksulluğu görmüyoruz. Bu düz olarak bakan sıradan bakışlarla görülebilir. Biz bilimsel, tarihsel olarak baktığımızda zorluklardan büyük çözümlerle çıkışı görüyoruz. Türkiye bu zorluklardan büyük çözümlerle, devrimci çözümlerle çıkacak. Onun için televizyonlarda devamlı karamsar söylemlere bakmayalım. Tarihimize baktığımız zaman Türk Milleti zorluklardan kayaları yararak çıkmış. Şimdi önümüzde yine o büyük çözüm var.”


Omuz omuza çıkacağız

“Türkiye’nin geleceğine yöne verecek insanlar olarak görevimiz önümüzdeki görevin zorluklarına hazır olmak, yük taşımak ve sorumluluk üstlenmek” diyen Perinçek, “Bu toplantıda beni çok mutlu eden bir görüntü var. O da hanım arkadaşlarımızı yoğun olarak katılması. Beni çok sevindirdi. Çünkü önümüzdeki zorluklardan biz Türk Milleti olarak kadınıyla erkeğiyle omuz omuza çıkacağız. O yüzden toplantımıza katılan kadın arkadaşlarımızı ayrıca selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Vatandaşları siyasete gitmekten korkmamaya, karar verici olmaya çağıran Perinçek, “Bir yıl sonra haziran ayında seçim var. Siyasetin dışında durmayalım, siyasete girmekten korkmayalım. Eğer biz sıcak para komisyoncularına, rantçılara, faizcilere, tefecilere, Amerika ve Avrupa işbirlikçilerine bırakırsak hep yakınırız. Onun için siyasete gireceğiz. Siyasi olacağız. Çünkü kararlar en sonunda siyasi mevzilerden veriliyor. Meclislerde kararlar alınıyor. ‘Onun için biz apartman görevlisiyiz, biz işçiyiz, bize bu düzende verilen görev bodrumlarda oturmaktır, bu düzende bizim talihimize su baskınlar ve rutubet düşer, bu düzende bizim talihimize yük taşımak düşer.’ Bunların hepsine hep birlikte hayır diyeceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz” açıklamasını yaptı.

doğu perinçek beylikdüzü vatan partisi


Bu sistem bitmiştir

Vatan Partisi olarak Türkiye’nin her yerinde üretim devrimi kurultayları yaptıklarını belirten Perinçek, “Bu kurultaylardan yükselen birinci ses “Bu sistem bitmiştir. Bu böyle gitmez” olmaktadır. Bu millet çocuğuna harçlık verdiği zaman böyle gitmez diyor. Toplumun büyük kesiminin emekçisinin, halkının kenara itildiği ve Türkiye’nin kaynaklarının çok dar bir zümre tarafından sıcak para komisyoncuları denen sitemin tepesindeki bu insanlar tarafından paylaşıldığı düzenin sonuna geldik” dedi. Perinçek, “Bu düzen yürümeyecek. Anketler de bunu söylüyor. Anketlerde bunların hiçbirine oy vermeyeceğim diyenlerin sayısı yüzde 50’yi geçemeye başladı. Demek ki Türk milleti sistemin dışında çözümler arıyor. Atatürk gibi çözümler arıyor. Onun için umutsuzlukları bırakalım ve siyaset alanına girelim. Bağımsızlık ve Üretim Devrimi Türkiye’nin önündeki programdır” diye konuştu.


AYRIMCILIĞA SON VERECEĞİZ

“Ülkemizde her türlü ayrımcılığa son vereceğiz” diyen Doğu Perinçek, “Öyle apartmanların bodrumları ve katları diye bir ayrım toplumsal hayatta yok. Herkes kaynakları, refahı, mutluluğu, acıları hep birlikte omuzladığımız bir düzen kuracağız. Yoksa dar bir kesimin kaynaklarımızı yukarıda paylaşacak ve aşağıda biz bodrumlarda kalacağız. Bu düzeni reddediyoruz. Bu düzeni kesinlikle değiştireceğimize yemin ediyoruz ve söz veriyoruz. Hep hükümetlerden bir şey dilenmek yok, karar makamlarında olmak var. Türkiye halkı emekçisi, işçisi, çiftçisiyle, aydını öğretmeniyle karar makamında olmak durumundadır. Zorluklar Kurtuluş Savaşı’nda o Anadolu’nun yoksul köylüsü ve alt katta kalanlarıyla bağımsızlığa kavuştuk. Onun için o altta kalanları ayağa kaldıracağımız ve Türkiye’nin karar mercilerine getireceğimiz bir programı sizin önünüze koyuyoruz. Sizin onayınıza sunuyoruz. Sizi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bir şeyler dilenmekten vazgeçmeye ve örgütlü olup, siyaset meydanlarına girmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



BU SALONDA DOSTLUK VAR

Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Barbaros Bahçelioğlu da kahvaltıda yaptığı konuşmada, “Bütün davetlilere öncelikle hoş geldin diyorum. Sizlerle bir araya gelebilmek için bu organizasyonu düzenledik. Adını da buluşma koyduk. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu salonda uzun zamana dayanan dostluklar var” dedi. Vatan Partisi'nin her zaman halkın yanında olduğunu belirten Bahçelioğlu, “Türkiye'nin tam bağımsızlığını savunuyoruz. 50 yıldan beri halkımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu. “Ben bu salonda vatanseverlik görüyorum” diyen Bahçelioğlu, “Ben bu salonda ABD'den, Batı'dan emir alan insanlar değil, dostlar arkadaşlar görüyorum. Dayanışma ve birliktelik görüyorum” ifadelerini kullandı.

Organizasyona Beylikdüzü İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltı organizasyonuna; Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Saymanı Yıldırım Gençer, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Barbaros Bacelioğlu, Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Cankut Aydoğdu, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı-Arev Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, Beylikdüzü Apartman Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Uzun ve Yardımcısı Mehmet Karadana, Şehit Aileleri Derneği Yöneticisi Haktan Gül, Beykomder Başkan Yardımcısı Erdal Düzgün, Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Cevat Yılmaz, Avander Avcılar Başkanı Ahmet Vardar, Bitlis Sason Muş Dernekleri Federasyonu Başkanı Medeni Çelik ve çok sayıda Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.