Doğu Perinçek: Türkiye’ye katil devlet densin diye yapılmıştır

Doğu Perinçek: Türkiye’ye katil devlet densin diye yapılmıştır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global televizyonunda 'Müzakere' programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, İzmir'de HDP binasına yapılan provokatif saldırı için "Bu suikast Türkiye'ye 'katil devlet' densin diye yapılmıştır" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bir vatandaşımız ve insanımız katledildi. Bunun üzüntüsünü paylaşıyoruz" diyerek saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın ailesine başsağlığı diledi. Olayın Hrant Dink suikasti ile benzer yanlarına dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı, yaşanan olayların amacının HDP'yi mazlumlaştırmak ve Türkiye'de kaos yaratmak olduğunu vurguladı.

Bu HDP'yi kurtarma suikastidir

“Bu HDP’yi kurtarma suikastidir” diye konuşan Perinçek şöyle devam etti: “Biden planı içinde olan HDP’yi kurtarma operasyonudur. Neresinden bakarsanız RAND raporunun o senaryonun her tarafına oturuyor. Bireysel bir suikast olmadığı kesin. Bu senaryoya kanmak bizi aldatır. HDP’yi mazlumlaştırmaya , Türkiye’yi kaosa sürüklemek ve kitleler arasında kaos yaratmaya çalışıyorlar. Bu suikastin amacı “Katil devlet” sloganı için. Türkiye’yi hedefe koyan ve onun otoritesini sarsmaya çalışan bir suikast bu. Bu suikast “katil devlet” densin diye yapılmıştır. Kim ilan ediyor bunu? Biden ilan ediyor. Neden? Türkiye devleti ABD’nin elinden çıktığı için.”

haber global doğu perinçek

HDP saldırısı erken seçim senaryosuyla örtüşüyor

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırının erken seçim senaryosuyla da örtüştüğüne işaret eden Doğu Perinçek, " Örtüşüyor çünkü ‘bu devlet katil, bu devlet, bu iktidar vatandaşın canını koruyamıyor öyleyse gitsin’ denilecek. Türkiye’yi erken seçime götürmek isteyenler çok açık bir şekilde Atlantik ötesinden Biden ve ABD. Erken seçim nasıl olur ekonomiden dolayı olur. Erken seçim senaryosuna da bu cinayet oturuyor. Erken seçim isteyen herkes cinayetten sorumlu demiyorum. Ama şu da var Türkiye’de yanlış anlamaya meraklı unsurlar da var. Erken seçim istemek herkesin hakkıdır ama Türkiye’de iktidar değişikliği adı altında iktidarı değiştirme gücü olmayan, karışıklığa sürüklemeye götürmek isteyen merkez ABD’dir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Gladyo’yu ezen tek ülke olduğunu ve bu nedenle bu tür girişimlerin devam edeceğini söyleyen Perinçek, “Bu olayın bireysel bir suikast olmadığını anlayacağız. Çünkü devamı gelecek. Bunun bir tertip parçası olduğunu Türkiye’yi hedef alan bir parça olduğunu anlayacağız. Biden önümüzde cinayetler olacak demişti. RAND Corparation’da bunu gördük. Türkiye ile ilgili senaryolarını okuduk. Türkiye Gladyo’yu ezen tek NATO ülkesi. Bazı girişimlerde bulunacaktır elbette. Fakat Hrant Dink ile bu cinayetin karşılaştırılması aynı değil. O bakımdan Hrant Dink’e çok benziyor.” şeklinde konuştu.

Azmettirici MHP değil gladyo 

Saldırganın bozkurt işareti yapmasının vatansever birikime karşı bir kışkırtma olduğunu söyleyen Perinçek, "Saldırganın ülkücü işareti yapması bir aldatmaca. MHP böyle komplolara alet olacak bir parti değil. MHP'nin böyle bir şeyi azmettireceğini kesinlikle düşünmüyorum." diye konuştu.

Saadet partisi kendi tabanının özlemlerine uzak bir noktada duruyor

Saadet Partisi’nde yaşanan kongre tartışmalarına ilişkin konuşan Perinçek, “ABD- Türkiye hesaplaşmasında partiler bölünüyor. Saadet Partisi’nin tabanı vatanserverdir. Ancak bugünkü bölünme bu temelde. Çünkü Saadet Partisi kendi tabanlarının özlemlerine uzak bir noktada duruyor. PKK/HDP’nin yanında duruyor. Milli gelenekten gelen o düzlem Biden ile aynı cepheyi kabul etmez. ”dedi.

Türkiye siyasetinin son 6 yılında partilerde ABD eksenli bir kopma olduğunu belirten Perinçek, "MHP de o eksende bölüdü. ABD, AK Parti’den Babacan’ı kopardı, Davutoğlu’nu kopardı. Dikkat edersen son 6 yılda bütün partilerin içerisinde bu eksene bir bölünme oluyor. Biden ittifakının içinde bölünmeler kaçınılmaz. Çünkü siz vatansever tabanları olan partileri götürüp Biden'ın planlarına teslim ediyorsunuz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.