Dönüşüm bahane Oktoberfest şahane! Ali Kılıç Almanya'yı çok seviyor

Dönüşüm bahane Oktoberfest şahane! Ali Kılıç Almanya'yı çok seviyor
Maltepe Belediyesi’nden Münih çıkarması. Belediye Başkanı Ali Kılıç, 30 birim müdürü ve başkan yardımcılarıyla bir haftalık Münih ziyareti gerçekleştirdi.

Maltepe Belediyesi’nden Münih çıkarması. Belediye Başkanı Ali Kılıç, 30 birim müdürü ve başkan yardımcılarıyla bir haftalık Münih ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretlerin tam da Münih’te düzenlenen ve her yıl binlerce turistin akınına uğrayan Oktoberfest’e denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Ak Partili Kamil Karabatak, “Başkan Almanya’yı çok seviyor. Biz Cumhur ittifakı olarak Münih gezisine onay vermedik. Oy çokluğuyla geçti. Ziyaretin festivale denk gelmesi de manidar” diye konuştu.

EKREM HACIHASANOĞLU - Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın birim müdürleri ve yardımcılarıyla tam da Oktoberfest’e denk gelen zaman diliminde Münih’e gitmeleri Maltepe’yi karıştırdı. 30 birim müdürü ve başkan yardımcılarıyla birlikte 14 Eylül’de Münih’e giden Kılıç, önce Münih Belediye Başkanı Dieter Retier’i ziyaret ederek tablo hediye etti. Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Kılıç’a bir vatandaş, “Fırsat bulursan arada hizmete bekleriz. Kaldırımlar Survivor parkuru, yollar köstebek yuvası, çöpler ise bildiğiniz gibi” yorumunu yaptı.

Görüş alışverişi

Kılıç, bir gün sonra ise birim müdürleri ve başkan yardımcılarıyla birlikte yaptığı ziyareti ”Maltepe Belediyesi heyeti olarak Almanya’da Bavyera Eyalet Parlamentosu’nu ziyaret ettik. Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Grup Başkanı Markus Rinderspacher ile kentsel dönüşüm, sosyal politikalar, kültür ve yatırım bütçeleri konusunda görüş alışverişinde bulunduk” mesajıyla paylaştı. Kılıç’ın bu paylaşımına da çok sayıda vatandaştan tepki geldi.

Almanya'yı çok seviyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın birim müdürleri ve başkan yardımcılarıyla Münih’e yaptığı ziyarete AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Kamil Karabatak, Münih ziyaretiyle ilgili olarak Damga’ya konuştu. Karabatak, “Temmuz ayında önce ek bütçe talebiyle ilgili Meclis'e önerge getirdiler. Aynı meclis oturumunda Münih ziyaretiyle ilgili maddeyi de koymuşlardı. Biz muhalefet olarak ek bütçeye de Münih ziyaretine de onay vermedik. Hatta kendilerine o oturumda “Madem Münih’e gidecek paranız var o zaman neden ek bütçe talebinde bulunuyorsunuz?” diye eleştirel bir soru sorduk. Yanıt veremediler. Cumhur ittifakı olarak biz buna ret oyu verdik. Oy çokluğuyla geçti. Başkan bey Almanya’yı çok seviyor. Her yıl düzenli olarak Almanya’ya birçok defa gidip geliyor. Ayrıca tam da festivale denk gelmesi manidar olarak düşünüyorum” diye konuştu.

Oktoberfest’ten paylaşım

Bu yıl 16 Eylül’de başlayıp 3 Ekim’de son bulacak olan Oktoberfest için her yıl binlerce turist Münih’e akın ediyor. Festival için Türkiye’den de yüzlerce bira tutkunu Almanya’ya gidiyor. Uçak bilet fiyatları ortalama 12 bin lirayla 14 bin lira arasında değişiyor. 40 kişilik heyetin sadece uçak bileti için belediye kasasından 400 bin lira para çıktığı öğrenildi. Otel ücretleri ve oradaki harcamaların ise ne kadar tuttuğu merak konusu oldu. Öte yandan Ali Kılıç ile belediye heyetinin Almanya gezisinden fotoğraf paylaşmasa da organizasyonu yapan şirket yöneticilerinin Oktoberfest’ten fotoğraf ve video paylaşmaları dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.