Dr. Hasan Akgün: Onların ellerini öpmek ulvidir

Dr. Hasan Akgün: Onların ellerini öpmek ulvidir
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “24 Kasım Öğretmenler Günü her sene Büyükçekmece’de görkemli bir şekilde kutlanıyordu. Bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi hatırlamak, ellerini öpmek ulvidir. Bizleri yetiştiren öğrenmeleri anmak, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ulvidir” dedi

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi kasım ayı toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümüne yönelik olarak mesajlar verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili konuşan Başkan Akgün bizleri yetiştiren öğretmenleri hatırlamanın ulvi olduğunu belirtti. Akgün, “24 Kasım Öğretmenler Günü her sene Büyükçekmece’de görkemli bir şekilde kutlanıyordu. Bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi hatırlamak, ellerini öpmek ulvidir. Bizleri yetiştiren öğrenmeleri anmak, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ulvidir. Meclisimiz adına bütün öğretmenimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Unutulmaz bir destan

Ak Parti Meclis Üyesi Yıldız Akbalık Polat da “10 Kasım 1938 Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yılıdır. Yüce önder 57 yıllık yaşamına Türk Milletine kazandırdıklarıyla unutulmaz bir destandır” diyerek, “O büyük önder fikir ve eserleriyle bağımsızlığımızdan sanatımıza kadar yaşayan tek gerçektir. Bize düşen ölümünün 83’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anmak ve fikirlerini yaşatmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş medeniyete ulaşmasını, çocuklarımızı yarınlara hazırlanmasında kutsal görev üstelenen öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Görev başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Okan Gülkoku da “Bağımsızlık mücadelesi sırasında kahraman dedelerimizin gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugünde diz çökmeyecektir. Cumhuriyetimizin 98’inci yılını kutluyorum. İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.


Özlemle anıyoruz

MHP Meclis Üyesi İdris Doğan ise “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım’da hayatını kaybetmişti. Türkiye’nin dört bir yanında anılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e halk saygısını gösterir. 83’üncü yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bu yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber yürüyen şehitlerimize rahmet diliyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününü emek veren öğretmelerimize kutluyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve rahmetle anıyorum” dedi. İyi Parti Meclis Üyesi Özkalp Beyaz da “10 Kasım tarihi bizim için çok hüzünlü bir gündür. Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millet için yaptıklarını saymakla bitiremeyiz. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Saygıyla anıyorum” açıklamasını yaptı.


Türkiye 68. sırada

CHP Meclis Üyesi Gülderen Başkan kasım ayı meclis toplantısında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili şöyle konuştu: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili söz aldım. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kabul edilir. Türkiye toplum cinsiyet eşitsizliğinde 162 ülke arasından 68’inci sırada yer alıyor. Kadınlar olarak sesimiz duyulmuyor. Kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Kadınlar olarak zor günlerden geçiyoruz. Canı sıkılan en yakınındaki kadını öldürüyor. Bu ülkenin en önemli sorunu kadın cinayetidir. En son haberlerde gördüğümüz öldürülen Şebnem Şirin’e Allahtan rahmet diliyorum. İstanbul sözleşmesini yok sayanlar kadın cinayetlerinden sorumludur. Bunu önlemek zorundayız. Sözüme Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’’


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.