Dünya devletleri ses vermeli!

Dünya devletleri ses vermeli!
Esenyurt İl Dernekler Birliği İsrail’in Filistin halkına yapmış olduğu zulmü ve katliamı protesto etmek adına Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda basın bildirgesi yayınladı. İl Dernekler Birliği, “Dünya milletleri hep bir ağızdan İsrail’e tepki vermelidir. Hiçbir gerekçe masum insanları zorla evden çıkarmaya, gözaltına almaya işkenceler yapmaya, bombardımanlarla katliama gerekçe olamaz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

 

Basın ve Kamuoyuna

Değerli basın mensupları, kıymetli dernek başkanlarım ve sevgili halkım. Biz Esenyurt’ta 43 ayrı ilin buluştuğu renkleri, şivesi, bölgesi, kültürleri, inançları, yaşam biçimleri farklı farklı olan kardeşlik ve gönül birlikteliği esaslı güzide il dernekler platformuyuz.

Bugün karşınızda, dünyada mazlum Filistin’e katil İsrail tarafından yapılan zulümleri kınamak ve protesto için burada bulunuyoruz. Son zamanlarda Filistin halkına, İsrail yapılan zalimce, hunharca baskı ve kıyım son 10 gündür maalesef dünya basınından yüzlerce ölümleri, linçleri bombardımanları görüp üzülüyor ve kahroluyoruz. İsrail kendinden olmayan hiçbir inanca, dine, kutsala saygı göstermemekte yaptığı havadan ve karadan saldırılarla katliam yapmaktan keyif almaktadır. Kendi kurgularıyla yazıp oynadığı bu insanlık trajedisi son bulmalıdır. Yaptığı zulüm ve baskıları kıyımları katliamı şiddetle kınıyor, protest ediyoruz. Yapılan saldırılar kesinlikle haksız, hukuksuz ve kanunsuzluktur. Müslüman ve mazlum toplumlar üzerine dünyanın oynadığı bu oyunlar son bulmalı. Dünya milletleri hep bir ağızdan İsrail’e tepki vermelidir. Hiçbir gerekçe masum insanları zorla evden çıkarmaya, gözaltına almaya işkenceler yapmaya, bombardımanlarla katliama gerekçe olamaz. Şiddetle İsrail’in yaptığı Amerika’nın desteklediği bu uygulamaları kınıyor. Katil İsrail ve Amerika’nın Müslüman toplumlara karşı bakışını derhal değiştirmelidir. Bu manada devletimizden de ivedi yaptırımlar bekliyor ve sonuna kadar destekliyoruz.

Biz il dernekler birliği ailesi olarak her türlü haksız ve hukuksuz işgallere, kıyıma, terör payı olaylarına karşıyız. Filistin halkının, haklı davasının sonuna kadar yanında, zalim İsrail’in karşısındayız.

Esenyurt İl Dernekler Birliği

esenyurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.