Dünya üretime yöneldi

Dünya üretime yöneldi
Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Tüm dünya bir defa daha gördü ki, Çiftçi üretmez ise çiftçi üretimini arttıramaz ise dünyamızı gelecekte çok daha kötü günler bekliyor olacak" dedi

Çatalca Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Seyit Çetin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Geçtiğimiz yıllarda bir bayram havasında geçirdiğimiz 14 Mayıs'lar, bugün ne yazık ki dünyamızı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebi ile bayram gibi kutlanamayacak" diyen Çetin, "Ancak bugün tüm dünya bir defa daha gördü ki, Çiftçi üretmez ise çiftçi üretimini arttıramaz ise dünyamızı gelecekte çok daha kötü günler bekliyor olacak" sözleri ile Çiftçiliğe çok daha fazla önem verilmesi gerekliliğini ifade etti.

Sulu tarıma geçilmelidir
14 Mayıs Çiftçi Bayramı sebebi ile gazetemize yaptığı açıklamada bu yıl geçtiğimiz yıllara göre üretimde, özellikle sulu tarım ürünlerinin ekimlerinde bir artışın olduğuna dikkat çeken Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, "Biz yıllardır özellikle ilçemizde sulu tarıma geçilmesi gerekliliğini, iyi tarım uygulamaları ile, yerel anlamda halkımızın da ekonomisini canlandıracak projelere bir an önce başlanılması gerektiğini ifade ediyorduk. Ama zaman çok farklı bir kavram. Biz ne kadar planlama da yapsak, projeler de oluştursak, yarın dünyanın başına ne geleceğini kesinlikle bilemiyoruz. Dünya'mızı etkisi altına alan koronavirüs aalgın hastalığı bizlere bir şeyi daha gösterdi. Dünya düzeni bir anda değişebiliyor" ifadelerini kullandı.

50 metrekare de olsa ekin!
Yıllardan beri, "50 metre kare yeriniz, bahçeniz de olsa ekim yapın" dediklerini hatırlatan Çetin, "İnsanlar bu anlamda umursamaz bir yoğunluğa sahipti. Ama bugün 10 metre kare balkonunda insanlar çiçeklik içinde ekim yapmanın derdine düştü. Keşke 1 metrekare boş toprakta bile üretim yapan nesillerimiz yetişse. Dünyanın gelecekteki tek kurtuluşu tarım ürünlerini, gıda ürünlerinin ham maddelerini, yiyeceğini üretmek olacağını unutmayacağımız nice 14 Mayıs Çiftiçiler Bayramını, gelecek yıl yine ilçemizi şenlik alanına çevirerek kutlamak dileği ile yaşamak umudu ile bayramımız kutlu olsun" sözleri ile üretimin önemine bir defa daha vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.